Biontech 90 milyon doz aşı için Türkiye ile anlaşma sağladı

Biontech 90 milyon doz aşı için Türkiye ile anlaşma sağladı
Bloomberg'in haberine göre, Biontech/Pfizer, 60 milyon doz korona virüs aşısı için Türkiye ile anlaşma sağladı. Yapılan son anlaşma ile Türkiye'ye ek 60 milyon doz aşı tedarik edilecek. Anlaşmanın 30 milyon dozluk opsiyonu da içerdiği bildirildi.

Bloomberg''in haberine göre, yeni tip korona virüs salgınına karşı Pfizer-Biontech tarafından geliştirilen aşılar için Biontech, Türkiye''ye ek 60 milyon doz aşı sağlayacak.

30 MİLYONLUK DOZU DA İÇERİYOR

Biontech, Türkiye ile yaptığı aşı anlaşmasını 120 milyon doza çıkaracak. Yapılan son anlaşma ile Türkiye''ye ek 60 milyon doz aşı tedarik edilecek. Anlaşma 30 milyon dozluk opsiyon da içeriyor.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahretin Koca, “BioNTech ile Haziran''da 30 milyon, Temmuz, Ağustos ve Eylül''de de ciddi bir miktarın anlaşması yapıldı” ifadelerini kullanmıştı.

UĞUR ŞAHİN: TÜRKİYE''YE MİNNETTARIZ

BioNTech''in CEO''su Uğur Şahin, "Amacımız, pandeminin sonlanması için dünyanın her yerine mümkün olduğunca çok aşı sağlamak Türkiye''nin aşı çabalarını tesklediğimiz ve bize güvendikleri için minnettarız" dedi.

İlgili Haberler