BioNTech'ten Avrupa İlaç Ajansı'na başvuru

BioNTech'ten Avrupa İlaç Ajansı'na başvuru
Alman aşı üreticisi BioNTech ile ve ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in ortak olarak ürettiği korona virüs aşısının 12 ila 15 yaş grubu çocuklarda kullanım izni için Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvuru yapıldı. Onay çıkması halinde 27 AB ülkesi, aşıyı bu yaş gruplarında uygulamaya başlayacak.

AA''da yer alan habere göre, yeni tip korona virüsüne karşı geliştirilen Pfizer/BioNTech aşısının çocuklarda kullanımı için başvuru yapıldığı açıklandı. Avrupa İlaç Ajansı''ndan (EMA) onay çıkması halinde 12-15 yaşındaki çocuklar da aşılanabilecek.

YAN ETKİ 16-25 YAŞ GRUBUNA DENK GELECEK

Açıklamada halihazırda "Acil Kullanım İzni" için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurusunda bulunduğu hatırlatılırken, yan etkilerin 16-25 yaş grubundakilere denk geleceği belirtildi.

YÜZDE YÜZ ETKİNLİK ORANI DUYURULMUŞTU

Şirket kısa süre önce ABD''de 12 ila 15 yaş grubundaki 2 bin 260 kişi üzerinde yaptığı klinik çalışmanın yüzde 100 etkinlik gösterdiğini duyurmuştu. EMA''nın onay vermesi halinde, haziran ortasında 27 AB ülkesinde 12-15 yaş grubundaki çocuklara aşı yapılabilmesinin planlandığı aktarıldı.

EMA BİLİMSEL DEĞERLENDİRMELERİ BEKLİYOR

AB yetkilileri de BioNTech-Pfizer aşısının çocuklara da uygulanması için bilimsel değerlendirmelerin ve çalışmaların sonucunu beklediklerini aktardı.

AB ülkeleri için BioNTech-Pfizer aşısından 1,8 milyar doz daha satın almak üzere müzakereler yürüttüklerini hatırlatan AB Komisyonu sözcülerinden Eric Mamer, bu sayede EMA''dan onay çıkması halinde çocukları da aşılamak için yeterli doza sahip olacaklarını söyledi.

Mamer, AB Komisyonunun birlik sınırları içindeki çocuk nüfusunu aşılamada hesaba katmadığına yönelik eleştirileri reddetti.

İlgili Haberler