Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez Bira içildi denilen Dolmabahçe Cami'nin içindeki görüntüleri yayınladı

Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez Bira içildi denilen Dolmabahçe Cami'nin içindeki görüntüleri yayınladı
Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, Gezi olaylarında “Bira içildi” denilen caminin içinden çekilen görüntüleri paylaşarak, yaralananları tedavi eteye çalışan doktorların medeni bir ülkede madalya alması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, “Bira içildi” denilen Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde çekilen gerçek görüntüleri yayınladı.

Çömez, paylaşımında “Türkiye, İngiltere ve Güney Afrika’da pek çok hastanenin acil servisinde genel cerrah olarak çalıştım. Böylesine profesyonel, koordineli ve bilgece planlanan bir kriz yönetimi görmedim. Medeni bir ülkede, bu insani çabanın karşılığı madalya olurdu.” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerine katılanlarla ilgili, "Dolmabahçe''deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler, bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullandı.

İktidar, o dönem kendisine yakın medya ile beraber, 4 Haziran 2013 tarihli yayınlarında eylemcilerin polis müdahalesinde sığınmak için girdikleri Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde bira içtiklerini iddia etmişti.

Camide içki içildiği haberini kamuoyuna ilk servis eden FETÖ’nün yayın organları Cihan Haber Ajansı ve Samanyolu TV olmuştu.

Manşetler günlerce, eylemcilerin ayakkabılarıyla girdikleri camiyi çöplüğe döndürdüğü, camiye büyük zarar verildiği, güvenlik kameralarının tamamen kırıldığı, camide bira şişelerinin bulunduğu iddiasını yazdı.

Manşetler günlerce bu iddiaları yazarken eş zamanlı olarak o dönem başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen AKP grup toplantısında camide bira içildiğine dair görüntüler ellerinde olduğunu söyledi. Cuma günü görüntülerini yayınlayacağını söyleyen Erdoğan “Ne olmadı yahu? Bütün görüntüler elimizde. Görürler, görürler merak etmeyin” demişti ancak bunu ispatlayan bir görüntü bugün dahi yayınlanmadı.

MÜEZZİN REDDETMİŞTİ: DİN ADAMIYIM YALAN SÖYLEYEMEM

Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım tüm baskılara rağmen camide içki içildiği iddiasını kabul etmedi. Yıldırım “Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. İki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı. Grupla polis arasında arabuluculuk yaptım. Polisin çekilmesini sağlayıp grubun dışarı çıkmasına yardımcı oldum. Lütfen bu olaylar bitsin. Sükunet gelsin.” dedi.

Fuat Yıldırım, emniyete teslim ettiği 8 güvenlik kamerasına ait görüntülerin incelenmesiyle camide içki içilip içilmediğinin anlaşılabileceğini de söyledi. İmam Fuat Yıldırım ısrarla "Ben camide içki içen görmedim, din adamıyım yalan söyleyemem" demişti. Ancak bunun bedelini de sürgüne gönderilerek ödemişti.

İlgili Haberler