Afganistan'dan kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama

Afganistan'dan kaçan Eşref Gani'den ilk açıklama
Taliban'ın Kabil'e dayanmasıyla birlikte Afganistan'ı terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Birleşik Arap Emirlikleri'nde açıklamalarda bulundu.

Afganistan’da, başkent Kabil’in Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından 15 Ağustosta ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Ganinin ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirliklerine sığındığı iddiaları Birleşik Arap Emirlikleri tarafından doğrulandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Eşref Gani ve ailesinin insani gerekçelerle ülkeye kabul edildiği belirtildi.

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, “BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, BAE’nin Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesini insani gerekçelerle ülkeye kabul ettiğini doğruluyor” ifadelerine yer verildi.

EŞREF GANİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından aç ıklama yapan Eşref Gani, Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu ve yakın bir zamanda Afganistan’a döneceğini açıkladı.

“Kan döküldüğü için Afganistan’dan ayrıldım ve hiç param yok” ifadesini kullanan Eşref Gani, kan dökülmesini önlemek için Kabil’den ayrıldığını söyledi ve başkanlık sarayından ayrılırken yanına büyük miktarda para aldığı yönündeki haberleri yalanladı.

“Kalsaydım, Kabil’de kan dökülmesine tanık olacaktım” diyen Gani, bir çift ayakkabı ve birkaç parça eşyadan başka bir şey yanına almadığını belirtti.

İlgili Haberler