Bitlisli çocuklar Meral Akşener'i böyle karşıladı

Bitlisli çocuklar Meral Akşener'i böyle karşıladı
“Memleket Gezileri” kapsamında Doğu’dan Batı’ya ülkenin dört bir yanını gezip vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni durağı Bitlis oldu.

HALİL YATAR - MUSTAFA TUNCEL - YASİN GÖKHAN

Tarifeli uçakla Van’a gelerek buradan karayolu ile Bitlis’e geçen Akşener’e esnaf gezisinde İYİ Parti Grup Başkanvelili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale,  Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, GİK Üyesi Rıdvan Uz, il ve ilçe başkanları eşlik etti.

“EVLERİMİZ YIKILACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı  Akşener’in ilk durağı Bitlis merkezde bulunan esnaflar oldu.  Market sahibi bir vatandaş Akşener’e, “Evlerimiz yıkılacak, işler çok kötü değil ama yakın bir zamanda ekmek götüreceğimiz bir evimiz olmayacak” dedi. 

NUR CADDESİ YIKILIYOR
Bitlis’li vatandaşlar Akşener’e “Buranın adı Nur Caddesi, bu caddede ne kadar ev, işyeri varsa yıkacaklar. Kime söylediysek bir çare bulamadık, sizden ricamız bu yıkımı durdurun,  ev ve iş yerlerimizin karşılığında devlet bize çok az para veriyor. Bir de mahkeme kararı var, karar olmasına rağmen belediye yıkım işlemini durdurmuyor” dedi. 

HİÇBİR AYRIM YAPILMIYOR
Nur Caddesi’nin yıkılması hakkında bir başka esnaf ise şöyle konuştu; “Dere kenarı ve üstü ayrımı yapılmadan herkes mağdur olacak şekilde bu yıkım olacak. Ramazan Bayramı’ndan önce 300 polisle dükkanıma saldırdılar. Bizim burada ciğerimizi yıktılar. Bitlis’in 2 çete yönetiyor. Benim dükkanım dere üstü değil dere kenarı. O kadar doluyum ki size anlatamam” diye konuştu. 

“İMKANIMIZ OLSA İSTANBUL’A GÖÇ EDERİM”
Dükkanının yıkılmasını istemeyen bir başka esnaf ise “Ben evime buradan ekmek götürüyorum, bu dükkan yıkılırsa imkan da bulursam İstanbul’a göç ederim” dedi. 
Akşener, konunun peşini bırakmayacaklarını ve herkesin olaydan haberdar olmasını sağlayacaklarını belirtti. 


“MERAL ABLA BİTLİS ESNAFINA SAHİP ÇIK”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis’te esnaf ziyareti yaptığı sırada 6-7 çocuk ellerindeki dövizleri havaya kaldırdı. Çocukların kaldırdıkları dövizlerde “Meral abla Bitlis esnafına sahip çık, Meral Abla bu zulümden bizi kurtar” yazdığı görüldü.

"ESNAF BU ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR"

Akşener burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Aranızda olduğum için büyük bir heyecan, sevinç ve mutluluk duyuyorum. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Tam 1.5 yıldır ilçe ilçe geziyorum, 20 Ocak 2020’den bu yana geziyorum. Şu nedenden dolayı esnaf geziyorum; Ben uzun yıllardır aktif politika yaparım DYP’de başladım, MHP’de devam ettim şimdi de İYİ Parti’nin Genel Başkanıyım ölçüm hep şu oldu, esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Her esnafta 2-3 insan çalışıır, 3-4 aile evine ekmek götürür.  En büyük istihdamı esnaf yaratır. Çok uzun yıllardır esnaf konuşulmuyor, “dert ne, sıkıntı ne” konuşulmuyordu. Gerçek dertler konuşulmuyor, ayrışmalar üzerinden siyaset yapılıyor. Esnaf artık konuşulmaya başlandı. İktidarı yermedim, kendi partimi övmedim, esnafın derdini öğrenmek için geziyorum. Bu sefer yıkılmak istenen dükkanların kamuyouna yansıması için geldim. Sizin dükkanlar kupon arazi olarak keşfedilmiş. Bitlis’te birileri cep dolduruyor, böyle bir adilik olmaz. Gencecik çocuklar kulağıma “açız” diye fısıldadı. Ayıptır, günahtır. Cumhurbaşkanı bu sesleri duyacak. Öyle bir gürültü çıkartacağım ki duymayan kalmayacak. Bitlis’e ben çok geldim, daha önce geldiğimde buradaki vatandaşlara sordum “Turist var mı?” diye. Yok dediler, buraya dikkat çekmek için Ahlat’ta ev tuttum, almak için param yoktu ev kiraladım.  Sonra ne oldu Erdoğan buraya saray yaptı. Densiz Avusturya Başbakanı “Afganlar Türkiye’de kalsın biz de para verelim” dedi. Ben ona buradan diyorum ki “Biz size 3 milyar euro verelim sen bizdekilerin tamamını al”

 

İlgili Haberler