İşte Böbrek kanserinde en etkili ameliyat

İşte Böbrek kanserinde en etkili ameliyat
Böbrek kanseri çok yaygın bir hastalık değildir. Bu kanserin gelişimi yavaştır ve çoğunlukla başlangıçta herhangi bir belirti göstermez. Robotik parsiyel nefrektomi tedavisi nasıldır? Robotik parsiyel nefrektominin avantajları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde…

TV100’ün haberine göre; Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, böbrek kanseri tedavisinde robotik parsiyel nefrektomi ameliyatının avantajlarını için açıkladı.

BÖBREK KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Böbrek kanserinin bazı olası belirtileri ve semptomları şunlardır:

İdrarda kan (hematüri),

· Bir tarafta bel ağrısı,

· Yan veya alt sırtta bir kitle (yumru),

· Yorgunluk (yorgunluk),

· İştah kaybı,

· Diyetten kaynaklanmayan kilo kaybı,

· Enfeksiyondan kaynaklanmayan ve geçmeyen ateş,

· Anemi.

ROBOTİK PARSİYEL NEFREKTOMİ NEDİR VE TEDAVİSİ NASILDIR?

Böbrek parankim kanserinin primer tedavisi, tümörün cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Tümörün büyüklüğüne ve lokalizasyonuna göre etrafındaki yağ dokusu, gereğinde böbrek üstü bezi ile birlikte böbreğin tamamen çıkartılması (radikal nefrektomi) en seçkin tedavi yöntemidir. Yıllardır geleneksel açık cerrahi ile yapılan bu ameliyatlar, günümüzde standart laparoskopik veya robotik laparoskopik yöntemle ile yapılabilmektedir.

Robotik parsiyel nefrektomi, normalde kanseri tedavi etmek için kullanılan böbreğin bir kısmının, mümkün olduğu kadar sağlıklı böbrek dokusu korunarak cerrahi olarak çıkarılması işlemidir.

Robotik cerrahi ekipman ve kameranın yerleştirilebileceği karın bölgesinde küçük kesiler yapılarak robotik parsiyel nefrektomi yapılır. Karın boşluğu daha sonra kanserli dokulara erişmek için cerrahi ekipmanın ve kameranın manipülasyonu için alan sağlamak için karbondioksit gazı ile şişirilir.

ROBOTİK PARSİYEL NEFREKTOMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Ameliyat çok küçük kesiler kullanılarak yapılması, iyileşme süresini büyük ölçüde kısaltır, ağrıyı azaltır ve yara izini en aza indirir. Bu, hastaların büyük bir ameliyat geçirmelerine rağmen minimum rahatsızlıkla günlük hayatlarına dönmelerini sağlar.

· Ameliyat sırasında bağırsak yaralanması riskini en aza indirger.

· Daha az ağrı hissi.

· Daha kısa hastanede yatış süresi ve hızlı iyileşme sağlar.

· Kısa sürede günlük aktivitelere dönebilmek.

· Küçük cerrahi kesiler sayesinde daha iyi kozmetik sonuçlar.

· Üç boyutlu, yüksek çözünürlüklü ekran ve büyütülmüş görüntü.

İlgili Haberler