Bodrum Çökertme Koyu'na iş makineleri girdi. Önce yangın sonra inşaat

Bodrum Çökertme Koyu'na iş makineleri girdi. Önce yangın sonra inşaat
Türkiye'nin orman yangınlarıyla ciğerleri yanmış, bu görüntülerden bir tanesi de Bodrum'un ünlü koyu Çökertme'den gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa'ya göre yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz, tekrar ağaçlandırılır." açıklamasına rağmen koyda yangın sonrası inşaat çalışması başladı.

Sizin huç utanmanız yok mu

YENİÇAĞ ÖZEL // FATİH ERGİN

Bodrum’da günlerce süren yangının en çok etkilediği yerlerden biri de yeşillikler içindeki koyuyla meşhur Çökertme olmuştu. Önce sahil şeridini saran yangın daha sonra Çökertme’nin merkezine sıçramıştı.

Yangın sonrasında, yanan alanların tekrardan yeşillendirilmesi beklenirken araziye iş makineleri girmeye başladı. Çökertme koyunun hemen yanında, yangın sonrası inşaat çalışmadığı belirtilirken, çalışmayı yapan firmanın ise Ceylan Hafriyat olduğu öğrenildi.

(ŞANTİYE FOTOĞRAFI)

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 31 Temmuz''da yaptığı açıklamada, "Anayasa''ya göre yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz, tekrar ağaçlandırılır. Türkiye''nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir." demiş ve yanan alanların tekrardan ağaçlandırılacağının sinyalini vermişti.

Henüz ne çalışmasının yapıldığı bilinmezken, yaşanan bu durum büyük tepki gördü. Şirketten ise konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler