Bodrum Kalesi'nde opera coşkusu

Bodrum Kalesi'nde opera coşkusu
Türk ve uluslararası opera tarihinin önemli aryalarından seçkiler 620 yıllık tarihî kalede sanatseverlerle buluştu

V. Bellini, G. Bizet, W. A. Mozart, G. Puccini, S. Ada, Y.Tura, N.Levent gibi önemli bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler dünyanın çeşitli ülkelerinden profesyonel sanatçılar ve yükselen genç yetenekler tarafından icra edildi. Efem, Çökertme türkülerinin, Mazi Kalbimde Bir Yaradır tangosunun ve İzmir Marşı''nın operatik yorumlarının yer aldığı konserde izleyicilerin duygulanarak aryalara eşlik etmesi dikkatleri çekti. Sanatseverleri, Türk ve uluslararası opera eserlerinin modernist yorumlarıyla buluşturan konser yoğun alkışlarla son buldu.

Tarihi kalede sanatseverleri bekleyen bir diğer sürpriz de eserlere özgün dansıyla eşlik eden Su Güneş Mıhladız''ın performansıydı. Sanatçının Türk aryaları eşliğinde gerçekleştirdiği performansıyla Bodrum Kalesi dünyada bir ilke ev sahipliği yaptı. Mıhladız''ın performansı seyircilerden büyük beğeni aldı.

Vocal Academy Of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali, bu akşam saat 20.00''de Herodot Kültür Merkezi''nde Georges Bizet''in Carmen Operası ile sona erecek.

Festival, operanın daha geniş kitlelerce bilinirliğine, sevilmesine ve kültürlerarası iş birliğine katkı sağlamanın yanı sıra Türk opera tarihinin, dünya opera tarihi içindeki yeri ve önemine de dikkatleri çekmeyi hedefliyor. VAO Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali''ni, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi desteklerken ana sponsoru Çağdaş Holding oldu.