Apple kullanıcısına üreticiden kötü haber!

Apple kullanıcısına üreticiden kötü haber!
BOE adındaki Çinli ekran paneli üreticisinin Apple ile iPhone OLED paneli için anlaşma sağladığı ve üretim sorunu yaşadığı iddia ediliyor.

iPhone üretimi aksayacak mı?

ShiftDelete - Pandemi süreciyle ortaya çıkan çip krizi, akıllı telefonlara ekran tedarik eden firmaları da olumsuz etkiledi. İddiaya göre ekran üreticisi BOE, iPhone OLED paneli üretiminde sorun yaşıyor.

Kalite sorunlarıyla gündeme gelen şirket, 2021 yılında iPhone 13 serisinde kullanılan LTPO ekran siparişlerini güvence altına alamadı. Sızdırılan bilgilere göre, Apple ile BOE arasında yapılan anlaşma neticesinde iPhone’lar için OLED panel üretimi başladı.

BOE, iPhone için OLED üretiminde yaşadığı sorun ile gündemde

Çinli ekran firması BOE, bir süredir iPhone ekranları için Apple ile üretim sözleşmesi imzalamak için çaba sarf ediyor. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen şirketin iPhone ailesine ekran paneli üreteceği belirtildi.

TheElec’te yer alan habere göre, devam eden çip krizi nedeniyle Şubat ve Mart aylarındaki üretimde aksaklık meydana gelecek. LX Semicon, BOE’nin ekran sürücüleri için entegre devre temin ediyor. Şirket, BOE’nin düşük üretim kapasitesi nedeniyle önceliğini LG Display siparişlerine kaydıracak.

Çip krizi nedeniyle BOE’nin üretim kapasitesini toplamda 2 ile 3 milyon adede düşüreceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, BOE’nin Apple’dan 10 milyon adet OLED panel için sipariş aldığı iddia ediliyor. BOE ile Apple’ın yaptığı ilk OLED ekran sözleşmesi olduğu belirtiliyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan bilgiler, BOE’nin gelecekte üretilecek bir iPhone modeli için tesis hazırladığını ortaya çıkardı. Şirketin Apple ile sürekli çalışma yapabilmek için kalite konusuna yoğunlaştığı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.