Bolu Valisi Ahmet Ümit'ten yılbaşı için ilginç ceza. Evlerde toplanan yandı

Bolu Valisi Ahmet Ümit'ten yılbaşı için ilginç ceza. Evlerde toplanan yandı
Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip korona virüs saygını tedbirleri çerçevesinde yılbaşında uygulanacak olan önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığını belirtti. Ümit, "Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa o evdeki herkese cezai yaptırım uygulanacak." diye konuştu.

AA'nın haberine göre, Bolu'da yılbaşı gecesi kalabalık toplantılara izin verilmeyecek. Bolu Valisi Ahmet Ümit, gerekli tedbirlerin alındığını ve bu tip eğlencelere müsamaha gösterilmeyeceğini açıkladı.

"BU TUZAĞA KİMSENİN DÜŞMEMESİ LAZIM"

Yılbaşının ciddi handikap olarak durduğunu vurgulayan Ümit, "Bu handikaba, bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım. İçişleri Bakanımızın koordinesinde ülke ve ilimiz genelinde gerekli tedbirler alındı. İl merkezi ve ilçelerin tamamında 251 ekipten oluşan 1350 emniyet personeli, jandarma bölgemizde ise 332 ekipten oluşan 1008 personel iş başında olacak." diye konuştu.

"EN ÇOK EV TOPLANMALARINDA BULUŞUYOR"

Covid-19 tedbirlerinin zorunluluk olduğunu dile getiren Ümit, yeni yıl öncesi uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının tam anlamıyla uygulanacağını vurgulayarak, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"İnsanlar ziyaretlerini ve sohbetlerini daha sağlıklı zamanlara saklasınlar. Her şeyden önce sağlık gerektiğini her zaman söylüyor ve vurguluyoruz. Yarınların daha güzel ve huzurlu olması için mutlaka bugünü sıkı tutmamız gerekiyor. Yılbaşında özellikle toplu eğlencelerden uzak durmamız gerekiyor. Ziyaretlerden uzak olmamız gerek. En çok bulaşma noktalarından biri, ev ziyaretleri ve toplu alanlardır. Maske, mesafe ve hijyen şartlarından hiçbir şekilde taviz vermeden dikkatli olmamız gerek."

"BİR EVDE FAZLA KİŞİ VARSA CEZA UYGULANACAK"

Villa, dağ ve yayla evi gibi alanlarda yapılması düşünülen eğlencelerle ilgili de önlem ve takiplerin sürdüğüne dikkati çeken Vali Ümit, "Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa o evdeki herkese cezai yaptırım uygulanacak. Mutlaka yasal tedbirler orada alınır ve uygulanır. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Dikkat ederseniz denetimlerde jandarma ekiplerimizin sayısı daha fazla." ifadelerini kullandı.

"DENETLEMELER SÜRECEK"

Kısıtlama günlerinde ciddi trafik denetlemesi yapılacağını bildiren Ümit, "Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu tedbirler her platformda, otellerde, yollarda, sokaklarda ve caddelerde uygulanacak. Kurallara uymayanlara yasal yaptırım uygulanacak." diyerek sözlerine son verdi.