Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı cevap!

Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı cevap!
Mustafa Sarıgül'le ilgili mahkemenin beraat kararı verdiğini belirten CHP lideri, Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonundan üç hafta önce çekilmiş fotoğrafını gösterdi

Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı cevap!

Başbakan Erdoğan'ın, Mustafa Sarıgül'ün yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ilgili gösterdiği fotoğrafa yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin iddialarla ilgili beraat kararı verdiğini söyledi. Kürsüden 17 Aralık operasyonundan üç hafta önce çekilmiş bir fotoğrafı gösteren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen TÜBİTAK raporunun delillerin sahte olduğunu ortaya çıkardığını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak sahte deliller üretildiğini geçmişte çok kez dile getirdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu davanın çöktüğünü hepimiz biliyoruz ve kabul ediyoruz. Birgün bile o arkadaşların hapiste tutulmaları bir demokrasi ve hukuk ayıbıdır. Derhal bunların serbest bırakılması lazım" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'le ilgili olarak göstediği fotoğrafı hatırlatan Kılıçdaroğlu, fotoğrafın üzerinde oynandığını, bazı klasörlerindeki isimlerin flulaştırıldığını kaydetti.
Kılıçdaroğlu, "Sen başbakansın, sana sahtekarlık yapmak yakışır mı? O fotoğrafta bir sürü insanın ismi var, onların tayfasından. Onların isimlerini flu yapmışlar, kimse görmesin diye. Bir başbakan bir fotoğraf gösterecekse üzerinde oynamaz. Ama fotoğraf üzerinde oynarsa, o sahte dijital veriler vardı ya, onları yapan adamın o olduğu sonucuna varılır" değerlendirmesinde bulundu. 
Kılıçdaroğlu, mahkemenin Sarıgül hakkındaki iddialarla ilgili beraat kararı verdiğini de söyledi. Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi: "Al dosyaları kardeşim, çık karşıma, senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle bana soru sor, ben mahçup olayım. (Gelmem, gelemem) diyor. Niye gelemiyorsun Recep Bey? Neden korkuyorsun? Alnın temizse, verilmeyecek hesabın yoksa neden korkuyorsun? Sen baş çalansın da onun için korkuyorsun."

Hepsi aynı karede

Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım 2013 tarihinde bir törende çekilmiş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, işadamı Ali Ağaoğlu ve 17 Aralık'ta tutuklanan Reza Zarrab'ın aynı karede yer aldığı bir fotoğrafı göstererek, şunları söyledi:
"Bu tablo devlet protokolü. Sayın Başbakan şunu söyleyebilir, (O tarihte 17 Aralık operasyonu yapılmadı. Dolayısıyla ben bunların ne olup olmadığını bilme şansın yok) diyebilir. Ama o da doğru değil, diyemez. Neden? 18 Nisan 2013, bu olaydan çok önce, MİT Başbakan'ın önüne üç sayfalık bir rapor koyuyor. Raporun sonuç bölümünü okuyorum; (Reza Zarrab'ın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanılabileceği değerlendirilmiştir). Ben onun için buna baş çalan diyorum zaten. Boşuna söylemiyorum. Senin haberin olmadan bu tablo oluşamaz."

Kapı gibi belge

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası olan ve TBMM'ye gönderilmek üzere hazırlanan bir belgesini gösteren Kılıçdaroğlu, belgede Erdoğan'ın zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasına talebinin yer aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "O bir fotoğraf gösterirken bile sahtekarlık yaptı, ben kapı gibi belge gösteriyorum ve kendi imzası var. Şimdi utanır mı? Utanması için ne lazım? Ar damarı lazım değil mi? O da yok. Kendi sahtekarlıklarını parlamentoya bildiren bir başbakan var. Bunu herkesin görmesini isterim" dedi.