Bozkurt İlham Gencer'in renkli hayatı kitap oldu

Bozkurt İlham Gencer'in renkli hayatı kitap oldu
Sanat dünyamızın ulu çınarlarından Bozkurt İlham Gencer'in hayatı 50 yıllık kadim dostu yazar Sami Sefer Coşkun tarafından kitaplaştırıldı.

"Bozkurt İlham Gencer'le Sanat ve Siyaset Bir Arada" adlı kitap Gencer ve Coşkun'un dostlarının katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı. Beyoğlu Pera Paras Oteli Orient Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına sanat, siyaset, medya ve kültür dünyasından pek çok ünlü isim katıldı.

dsc01209.jpg

Müzisyen Bozkurt İlham Gencer'in sanat ve siyaset dolu yıllarının anlatıldığı, Sami Sefer Coşkun'un kaleme alıp, editörlüğünü Yeliz Şenyerli'nin yaptığı "Bozkurt İlham Gencer'le Sanat ve Siyaset Bir Arada" kitabı Türkiye’nin yakın siyasi tarih ve kültür sanat hayatına da ışık tutması bakımından büyük önem taşıyor. Toplantının açılışında katılımları dolayısıyla davetlilere teşekkür eden Bozkurt İham Gencer, Türkiye'de ve belki de dünyada "yaşarken kitabı yazılan tek insan" olduğunu söyledi. Gencer aynı zamanda Türk milliyetçisi olduğu için başına gelen pek çok olayın ve müzikle geçen yıllarının da kitapta ayrıntılarıyla anlatıldığını belirtti.

dsc01181.jpg

"Bozkurt İlham Gencer'le Sanat ve Siyaset Bir Arada" kitabının yazarı Sami Sefer Coşkun da Gencer'in Cumhuriyetle yaşıt bir beyefendi ve Atatürk'ün sanatçısı olduğunu vurgulayıp, "Aslında İlham Ağabey'in bir asıra dayanan renkli hayatı kitaplara sığmayacak kadar hatıra ve tespitlerle dolu. Önemli olan bu yaşanmışlıklardan yararlanmak. Ben böylesine önemli bir insanın kitabının yazılmasını çok istedim ve bunun bana nasip olmasından çok bahtiyarım" diye konuştu.

dsc01073.jpg

Kitabın editörü Yeliz Şenyerli de, "Yaşarken bir çınarı anlatmak önemliydi. O yüzden bu kitap çok kıymetli. Ben de bir editör olarak önemli bir devrin anlatıldığı bu kitapta güzel Türkçe'mizi en doğru şekilde kullanmaya çalıştım" dedi.