Bu gece firavunlar ayaklanacak. 400 kanal canlı verecek

Bu gece firavunlar ayaklanacak. 400 kanal canlı verecek
Dünyanın en büyük arkeoloji müzesi Kahire'deki Mısır Eski Eserler Müzesi'nin daha büyük bir yere taşınmasından dolayı, 18 Mısır firavunu mumyası ve 4 Mısır kraliçesi mumyası, büyük bir devlet töreniyle yeni mekana taşınacak. Törenin 400 kanal tarafından canlı olarak yayınlanacağı öğrenildi.

Bu gece firavunlar ayaklanacak. 400 kanal canlı verecek

Mısır''ın Kahire şehrindeki dünyanın en büyük arkeoloji müzesi Yeni adı Grand Egyptian Museum, daha büyük bir mekana taşınıyor. Zaten dünyanın en büyük arkeoloji müzesi olma unvanını taşıyan müzenin, rakipleriyle farkını daha da açacağı öğrenildi. 

Elde edilen bilgilere göre 18 Mısır firavunu mumyası ve 4 Mısır kraliçesi mumyası, büyük bir devlet töreniyle yeni mekana taşınacak. Taşınma töreninin yarın gerçekleşeceği ve bu anı 400 kanalın canlı olarak dünyaya aktaracağı öğrenildi. 

3 Nisan gecesi 22:00''de eski müzenin kapısı açılacak. 22 firavun ve kraliçe mumyası; bir zamanlar Mısır''ı yönettikleri için, Mısır devlet başkanlarına yakışır bir şekilde Golden Parade denilen resmi geçitle Kahire caddelerinden geçerek Gize''ye gidecekler.  

Geçitte mumyaları taşınacak isimlerden bazıları şu şekilde:

I. Seti,  II. Ramses, V. Ramses
IX. Ramses, VI. Ramses
Sekenenre, III. Tutmes
Hatşepsut (Kadın Firavun)
Meritamun (I. Amenhotep''in eşi)
Ahmose Nefertari (Ahmose''un eşi) 

Mumyaları tırlara yükleyecek 200 kişi, zarar vermeden, sarsmadan çalışsınlar diye özel eğitim gördüler.  Mısır Eski Eserler Üst Konseyi Genel Sekreteri Dr. Zahi Hawass, yarın geceki organizasyonla ilgili bir video yayınladı. Aynı zamanda Mısır Kültür Bakanı da olan Hawass tören öncesi çok heyecanlı olduklarını ve bu organizasyonu yürütmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.