Bu gıdalar sanılanın aksine çok sağlıklı!

Bu gıdalar sanılanın aksine çok sağlıklı!
Kırmızı et genellikle koroner arter hastalığı riski ile ilişkilendirilir. Ancak 2012'de yapılan bir araştırma, o riskin işlemeye bağlı olarak değiştiğini ortaya koydu. Peki, et gibi bilinenin aksine zararlı görünen yararlı gıda ürünleri hangileri? İşte yanıtı…

BEYAZ EKMEK
Dışarıdan aldığınız beyaz ekmeğin hiçbir faydası yoktur. Fakat evde kendiniz yaparsanız, içine giren malzemelerin azlığını ve çokluğunu ayarlayabilirsiniz. Böylelikle ev yapımı bir ekmek sizin için daha faydalı olacaktır.

PİZZA
Daha sağlıklı hale getirmek için kalorisi düşük bol domatesli, sebzeli pizzayı denemek ister misiniz? Domates, A ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, fosfor, folik asit, beta-karoten ve birçok başka faydalı besin içeriğine sahiptir.

PATATES
Karbonhidrat açısından zengin olan patates ayrıca içinde birçok vitamine sahiptir. B vitaminleri, potasyum, folat, magnezyum ve C vitamini. Sağlıklı bir öğün geçirmek istiyorsanız, patatesleri fırınlayabilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısır, genellikle kötü bir üne sahip olan yüksek lifli bir atıştırmalıktır. İyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca havayla dolu olduğu için daha az kalorilidir.

ÇİKOLATA
Çikolata ne kadar sağlıksız gibi görünsede aslında sağlığa oldukça faydası var. Yüzde 70''ten fazla kakao içeren bitter çikolata, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan probiyotikler içerir. Polifenoller açısından zengin olan bitter çikolata, hastalığa neden olan bakterileri etkisiz hale getiren antioksidan ve inflamatuar özelliklere sahiptir.

FISTIK EZMESİ
Fıstık ezmesi çok fazla kaloriye sahiptir. İçinde hidrojen yağı ve şeker olduğu için oldukça sağlıksızdır. Fakat, yalnızca fıstık ve tuzla yapılan doğal fıstık ezmesi yemek sizin için faydalı olacaktır. İçinde şeker olan hiçbir yiyecek o kadar da masum değildir.

FINDIK KREMASI
Badem ve kaju gibi fındık ezmeleri kararında yenildiği sürece sağlıklı bir besindir. Şeker ve yağ oranlarının yüksek olmasından dolayı kötü bir üne sahiptirler. Ancak bizi tok tutma konusunda oldukça başarılıdır.