Bu kadar kedi ve köpeği kimse bir arada görmedi, tepkiler kadın memuru ev sahibi yaptı

Bu kadar kedi ve köpeği kimse bir arada görmedi, tepkiler kadın memuru ev sahibi yaptı
Umman’ın beşkenti Masket’ta yaşayan Maryam al-Balushi adlı kadın evini yarıma muhtaç olan kedi ve köpeklere açtı. A-Balushi, şu anda evinde 480 kedi ve 12 köpek ile birlikte yaşıyor. Balushi komşularının tepkisiyle karşılaştığı için kiracı olarak oturduğu evi satın aldığını

AFP’'nin haberine göre, Umman’ın başkenti Maskat’ta yaşayan Maryam al-Balushi adlı kadın, evinde 480 kedi ve 12 köpek ile birlikte yaşıyor. Balushi, “Hayvanları, özellikle de kedi ve köpekleri, insanlardan daha inançlı buluyorum. Onlar bu nedenle çoğumuzdan daha çok vicdan sahibi vefalı” ifadelerini kullandı. 

70dnbzg6-kcp0jysbrngla.jpg 

Bununla birlikte bir çocuk annesi olan 51 yaşındaki emekli memur, 2008 yılında bir İran kedisini sahiplenene kadar hep hayvanlardan çekindiğini, ancak sonra onlardan vazgeçemediğini aktardı:

dfpecqk-bkqoylugeknvxw.jpg

“Birçok anne gibi ben de hijyen açısından ve oğluma zarar verebileceği konusunda endişeliydim. Ancak, böyle olmadı. İki yıl sonra da başka bir kedi sahiplendik. Ardından onlar hayatımın en büyük amaçlarında biri haline geldi. Daha sonra evimizde baktığımız kedi sayısı 400’ü aştı.”

syj1jgta0kw-7klzfujviw.jpg

Öte yandan, Balushi bir süre sonra komşularının tepkisiyle karşılaştığını ve bu yüzden 2014 yılında kiracı olarak oturduğu evi satın aldığını ifade etti. 

gwemy9cw6uedfquamn0c8g.jpg

EVİNİ KAFESLERE BÖLDÜ

Hayvanlara bakmak için evini küçük kafeslere böldüğünü aktaran Balushi, 17’si kör olan hayvanların konforlu bir şekilde bakılabilmesi için kafeslere ve yataklara 7 bin 800 dolar (yakşalık 62 bin Türk Lirası) harcadığını açıkladı.

cyphnmvucekrbm-yvmiuhw.jpg

DEPRESYONU HAYVANLARI SAYESİNDE YENDİ

Balushi, ayrıca hayvanların onun depresyonu yenmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

8dnwpuopxew6s0-zbfprrq.jpgjjdaf2dzeeqomn9m65hb6a-001.jpgy99q3rbyq0yvhhepwvp7ma.jpgrbj7mac7te6fejq54ggqkw.jpg