Bu şifa kaynağı otların yararları şaşırtıyor

Bu şifa kaynağı otların yararları şaşırtıyor

Bitkilerin faydalarını bilmek sağlığınız için önemli. İşte 4 bitki ve şaşırtan o yararları...

Bitkiler, hem doğayı hem de soframızı güzelleştiren mucizevi varlıklardır. Bitkiler, lezzetli yemekler yapmamızı sağladığı gibi, sağlığımızı korumamıza ve pek çok hastalığa iyi gelmeye de yardımcı olur. Ancak bitkileri tüketmeden önce, nasıl seçeceğimizi, nasıl pişireceğimizi, nasıl saklayacağımızı ve hangi hastalıklara şifa olduğunu öğrenmemiz gerekir. İşte, bitkilerin faydalarını bilmek için tanımanız gereken bazı bitkiler.

KUŞ EKMEĞİ

Kuş ekmeği, kırmızı çiçekli ve kökü yenen bir bitkidir. Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yetişir. Kuş ekmeği, çay olarak demlenip içildiğinde, kanamayı durdurur, tansiyonu düşürür, idrar yolları enfeksiyonlarını önler ve mide, böbrek ve rahim hastalıklarına iyi gelir. Kuş ekmeği, aynı zamanda zengin bir C vitamini kaynağıdır.

SUMAK

Sumak, pembe çiçekli ve meyveleri olan bir bitkidir. Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yetişir. Meyveleri kurutulup toz haline getirilince baharat olarak da tüketilir.Sumak, ishal, ağız yaraları, basur, göz hastalıkları ve şeker hastalığına iyi gelir. Sumak, aynı zamanda zengin bir A vitamini kaynağıdır.

BOĞA DİKENİ

Boğa dikeni, sarı çiçekli ve dikenli bir bitkidir. Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yetişir. Boğa dikeni, yaprakları ve kökü yenen bir bitkidir. Boğa dikeni, öksürüğü keser, idrarı arttırır, iştahı açar, kanı temizler, kalp ve damar hastalıklarını giderir. Boğa dikeni, aynı zamanda zengin bir demir kaynağıdır.

BOY OTU

Boy otu, beyaz çiçekli ve yaprakları yenen bir bitkidir. Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak yetişir. Boy otu, salata veya yemek olarak tüketilebilir. Boy otu, bağırsakları çalıştırır, bronşit ve boğaz ağrılarını iyileştirir, mide sorunlarını çözer. Boy otu, aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağıdır.

Bitkilerin faydalarını bilmek, sağlığımız için önemlidir. Ancak bitkileri tüketmeden önce, nasıl seçeceğimizi, nasıl pişireceğimizi, nasıl saklayacağımızı ve hangi hastalıklara şifa olduğunu öğrenmemiz gerekir. Bitkileri tanıyarak tüketmek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olur.






İlgili Haberler