Burak Elmas: Gedson'u isteseydik biz alırdık

Burak Elmas: Gedson'u isteseydik biz alırdık
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS TV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Elmas, Beşiktaş'a transfer olan Gedson Fernandes için, "İsteseydik biz alırdık" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS TV canlı yayınında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Elmas, Okan Kocuk, Gedson Fernandes, Pulgar ve Bartuğ Elmaz konularına açıklık getirdi.

Beşiktaş''a transfer olan Gedson hakkında konuşan Elmas, "Gedson''u isteseydik alırdık ama şu an önceliğimiz değil. Şu anda ilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

Elmas''ın öne çıkan ifadeleri şöyle:

EKSİKLER VARDI

Transfer sürecinde verilmesi gereken bir dizi kararlar oluyor. Örneğin bir yabancı kuralı hakkı var, seneye iki daha düşecek. Mevcut oyuncularımız var, tüm bunların aynı anda düşünülmesi var, takımın eksiklerinin giderilmesi gerekiyor. Hummalı bir çalışma yaptık, Domenec ile Campos''la birlikte... Galatasaray için öncelikli ihtiyaçlarımızı belirledik.

GİRESUN SICAK BAKMADI

Son süreçte kabul edemeyeceğimiz bir lig sıralamasındayız. Önemli eksiklerimizden bir tanesi kaleci mevkisiydi. Kaptanımız Muslera''nın sakatlığı var, o dönene kadar fark yaratabileceğini düşündüğümüz bir kaleciye yöneldik. Sezon başında Okan Kocuk''u Giresunspor''a kiralamıştık, Giresunspor''la bir görüşme yaptık ancak onlar oyuncuyu vermeye sıcak bakmadılar.

Pena da uzun yıllar kaleci antrenörümüzün uzun yıllar çalıştığı bir kaleciydi. Kiralama bedeli olmadan kiraladık.

PULGAR İMZA ATACAK

Orta sahaya Erick Pulgar takviyesini yaptık. Sezon sonuna kadar ücretsiz kiraladık. Bolivya''daydı, buraya gelmesini bekliyoruz. Geldiğinde imza atacak. Hazır ve takıma katkı verecek.

GELECEK SEZONUN PLANI HAZIR

Mustafa Muhammed, Afrika Uluslar Kupası''nda, Mbaye Diagne''nin sakatlığı var. Ligi ve Galatasaray''ı bilen bir forvet arıyorduk. Gomis''in yeri gitiğinden beri doldurulamadı. 5-6 isimle görüştük. Önümüzdeki planlarını da riske etmeyecek bir isim almak istedik. Gelecek sezon planlarının %50''si hazır. Gomis çok istekliydi. Galatasaray''da bitmemiş bir işinin olduğunu söyledi. Sevilen bir oyuncu, kariyerindeki en olgunlaştığı zamanda takıma katmayı uygun gördük.

MECBUR KALDIK

Omar Elabdellaoui ile yabancı sayımız 15''ti. Hocamız, Omar''ın performansını çok beğeniyor. Gözü normal durumda, antrenmanlarda çalışıyor ve maç eksiğini de kapatacaktır. Bazı oyuncularımızla yolları ayırmak zorunda kaldık. DeAndre Yedlin ce Christian Luyindama ile yolları ayırdık.

GEDSON’U İSTESEYDİK BİZ ALIRDIK

Menajerinin bize ulaşmasına gerek yok. Biz istersek menajerine ulaşırız. Gedson taraftarın çok sevdiği genç bir yıldız adayı. Bu kadro ve planlamasında hızlı çözümlere yöneldik. Sınırsız yabancı hakkımız da yok. 22 Ocak 2022''te Benfica ile yazışma yaptık. 1,5 sezon için 1 milyon euroluk kira ücreti, 7,5 milyon euroluk satın alma opsiyonu istediler. Gedson''u isteseydik alırdık ama şu an önceliğimiz değil. Şu anda ilgimiz yok.

SAVAŞ AÇIYORUZ

Sosyal medyada taraftarın duygularıyla oynayan bir takım odaklar var. Bunların birçoğunu mahkemeye verdik. Televizyonlarda da hadsiz yorumlar var, bugün itibariyle onlara da savaş açıyoruz. Reyting için Galatasaray''ın adını ağızlarına alamayacaklar.

HUKUKSUZ BAHİS REKLAMI…

Biz burada olduğumuz sürece Galatasaray''ın geleceğini kurtarmak için mücadele edeceğiz. Burada Galatasaray''ın haklarını koruyoruz. Ağustos''ta ödememiz gereken çok ciddi bir borç var. Galatasaray''ı geleceğe taşımak için karar alıyoruz. Eleştiriler olabilir, dinleriz. Sosyal medyada Galatasaray''a baskı kurma, menajerlerin istediği oyuncuları aldırma operasyonu yapanlar var. Ayrıca hukuksuz bahis reklamı yapanlarla ortak çalışan hesaplar var. Galatasaray 10-15 hesap sahibine bırakılamaz.

ARTIK SERT CEVAP VERECEĞİZ

Galatasaray''ın geleceği kurtarmak için uğraşıyoruz. Galatasaray''ın geçmişinde hata yapmış birçok kişi, sanki hata yapmamış gibi algı yapıyor. Buna da cevap vermesini biliriz. Bugün yapılan her türlü algıyla ilgili elimizde açıklama var. Yalanlara izin vermeyeceğiz. Bundan sonra sert şekilde cevap vereceğiz. Bunları Türk futbolundan temizleyeceğiz.

GALATASARAY’IN HESAPLARI BELLİDİR

Menajerlik konusunda çok fazla dedikodu var. İşini doğru yapanlar da var. Eğer ispatları varsa, kendi yönetim kurulum dahil, hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ancak Galatasaray''a bu yalanlarla algı yapmasınlar. Bundan sonra geçmişte ve şimdi yapılan tüm menajerlik sözleşmelerini açıklayacağım. Madem menajerler arası dedikodular var, açıklayacağım. Galatasaray''ın hesapları bellidir. Bunları açıkladıktan sonra bakalım nasıl dedikodu ve yalan üretecekler.

İlgili Haberler