Sel Bursa'yı yıktı geçti. Dereler taştı araçlar suya gömüldü

Sel Bursa'yı yıktı geçti. Dereler taştı araçlar suya gömüldü
Bursa’da etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, araçlar suya gömüldü. Depolardaki tekneler ise adeta yüzdü.

Bursa’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur sele neden oldu. Mudanya’da Işıklı Deresi’nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı. İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu.

Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya’ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu.

Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü ve AFAD yetkilileri metrekareye Mudanya’da 21, Nilüfer’de 28, Gemlik’te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

TEKNELER DEPODA YÜZDÜ

Metrekareye 20 kilogram yağmur yağdığı Mudanya’da depolardaki tekneler ise, yüzmeye başladı. Vatandaşların önceden korumak için depolara çektiği tekneler, yağmurdan nasibini aldı. Göle dönen depodaki kayıklar, yavaş yavaş hareket etmeye başladı.

Tekne sahiplerinin erken fark etmesi üzerine depolardaki sular boşaltılarak, teknelerin sağa sola çarparak zarar görmesi engellenmiş oldu.

MARMAR’A SELE TESLİM

İstanbul''da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir''de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu''nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa''ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

Şile yolu Nevzat Demir Tesisleri''nin olduğu bölgede dere taştı ve ana yol bölgede etkili olan yağışla birlikte suyla doldu. Araç sahiplerinin yolda ilerleyemediği görüldü.

Maltepe''de yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı.

İlgili Haberler