İstanbul Boğazı çamura bulandı

İstanbul Boğazı çamura bulandı
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası Göksu Deresi ve Küçüksu Deresi’nden gelen çamurlu su, İstanbul Boğazı ile buluşmasıyla, mavi suyun rengi kahverengiye dönüştü. Çamura bulanan İstanbul Boğazı havadan görüntülendi.

İHA''nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün uyarılarının ardından Anadolu yakasında sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası Göksu ve Küçüksu deresinden gelen çamur boğaza aktı. Çamurlu suyun akması boğazın masmavi renginin değişmesine neden oldu. Çamura bulanan İstanbul Boğaz''ı havadan görüntülendi.

YÜZME HAVUZUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Beykoz’da etkili olan sağanak yağış spor salonunun çökmesine neden oldu. O an içerde bulunan vatandaşların panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, Beykoz Acarkent’te sabah saatlerinde meydana geldi. Lüks sitenin spor salonuna ait çatı, sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü. Çökme anında spor salonunda bulanan eğitmen ve vatandaşlar panik yaşadı. 

Çöken çatının parçaları, spor salonun içerisinde bulunan havuz kısmına düştü. O anlarda havuz kısmında vatandaşların olmaması büyük bir faciayı önledi. Yaşanan panik anları vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

CADDELERİ SU BASTI

Kağıthane’de caddeleri su bastı. Bazı araçlar ilerlemekte güçlük yaşarken bazıları da su birikintisi içinde kaldı.
İstanbul''da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağış nedeniyle Kağıthane Seyrantepe NATO caddesi ve İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’ni su bastı. Caddeler adete göle dönerken sürücüler ilerlemekte zorlandı. Bazı araçlarda kontak kapatıp beklemek zorunda kaldı. Bazı araçların ise su birikintisi içinde kaldığı görüldü.

SARIYER''DE EVLER SU ALTINDA 

İstanbul’da devam eden sağanak yağıştan dolayı Sarıyer’de bazı evleri su bastı. Yollar göle döndü. Evde mahsur kalan 1 anne ve 2 çocuğu vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Baltalimanı Sakıp Sabancı Caddesi’nde evleri su bastı. Mahsur kalanları vatandaşlar tahliye etti. Olay yerine İSKİ ve itfaiye ekipleri geldi. Ekipler su tahliyesi için çalışma başlattı.

Mahsur kalan aileyi bulundukları yerden çıkaran Cemalettin Çalışkan, ‘’Ben yukarda esnafım. Arkadaşın burada mahsur kaldığını öğrendik. Çocuklar da içerideymiş. Ben de hemen buraya koştum, geldim. Çocukları demirlerin arasından çıkarttık. Annesi de demiri söktü, çıkardı. Öyle kurtardık. Belimize kadar su vardı. İçeride 3 kişi vardı, 2 çocuk 1 anne vardı. İlk defa böyle bir şey oldu. Bugüne kadar böyle olmuyordu. Çocukları çıkarttık, benim evime gönderdik. Onlarda bir şey yok, iyiler. Evlerin içi de aynı bu vaziyette komple su doldu’’ şeklinde konuştu.

BEYKOZ''DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Beykoz''da kuvvetli sağanak yağışın ardından Lacivert restoranın istinat duvarı çöktü. Göçük altında kalan bir kişiyi ekipler kurtardı. Çöken duvar dron ile havadan görüntüledi.
Olay, Beykoz, Körfez Caddesi''nde saat 11.00 meydana geldi. etkili olan sağanak yağış nedeniyle Lacivert restoranın istinat duvarı çöktü. Restoranın depo görevlisi olduğu öğrenilen E.''nin ise göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. Ekipler, göçük altında kalan E.’yi kurtarmak için seferber oldu. Polis olayla ilgili çalışma başlatırken yol trafiğe kapatıldı. Göçük altında kalan kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken çöken duvar havadan görüntülendi.

KÜÇÜKSU DERESİ TAŞTI

Beykoz’da bulunan Küçüksu Deresi sağanak yağış nedeniyle taştı. Çevredeki iş yerleri su içinde kalırken, sokakta mahsur kalan vatandaşlar otobüs durağının üstünde bekledi. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.
Anadolu Yakasında etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle Beykoz’da bulunan Küçüksu deresi taştı. Araçlar ve vatandaşlar yollarda mahsur kalırken, çevredeki iş yerlerini de su bastı. 
Mağdur olan iş yeri sahipleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. İş makinaları ve ekiplerin çalışmaları sonucunda sular sokaktan tahliye edildi. Su baskını nedeniyle dükkanlarda maddi hasar meydana gelirken, iş yeri sahipleri mağdur olduklarını belirtti.

DURAĞIN ÜSTÜNE ÇIKTILAR

Taşkının yaşandığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şiddetli yağış sonucu sokakta su taşkının oluştuğu, mahsur kalan vatandaşların otobüs duraklarının üzerine çıkarak beklediği, araçların yollarda mahsur kaldığı, esnafın dükkanlarından suyu tahliye etmeye çalıştığı görülüyor.

ESNAF PERİŞAN

Dükkanı sular içinde kalan Batuhan Bilgiç isimli bir esnaf, “Küçüksu Deresi’nde sürekli aynı problem. Geçen gün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geldi. Ona da söyledik. Ama ilgilenen yok, mağduriyetimiz belli burada. Dere taştı, öbür tarafa su gitmiyor, birikti birikti içeri bastı. Zararımızı kim karşılayarak nasıl çıkacağız bu işin içinden bilmiyorum. Buna bir çözüm üretilmesi lazım. Diğer dükkanlar da bu şekilde. Millet perişan halde” dedi.

BİR ANDA BASTIRDI

Çiğdem Türk isimli bir esnaf ise, “Bir anda bastırdı, inanılmazdı. Nasıl olduğunu ben de anlamadım. İşte çalışıyorduk. Bir anda su seviyesi dizlerime kadar geldi. Dışarıya baktığımda insanlar durağın üstünde ayakta duruyordu. Dükkandan dışarı çıkamadık. Fırtına, yağmur bir yandan. O kadar mağdurduk ki anlatamam” diye konuştu.

İlgili Haberler