Bütün dünya savaşın çıkacağını biliyorken Dışişleri Bakanı savaşa Kazakistan'da yakalandı

Bütün dünya savaşın çıkacağını biliyorken Dışişleri Bakanı savaşa Kazakistan'da yakalandı
Rusya ve Ukrayna arasında yıllardır süren gerilim 3 gün önce savaşa dönüştü. Karadeniz’de suların ısındığı ve savaşın kapıda olduğunu bütün dünya biliyorken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun savaşa Kazakistan’da yakalanması dikkat çeken noktalardan biri oldu.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim günden güne yeni bir gelişmeyle tırmanarak, hem masada hem de sahada arka arkaya endişe veren olaylar meydana gelmesinin önünü açtı. Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Donbass''a yönelik askeri operasyon başlattıklarını duyurmasıyla Rus Ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Ukrayna''nın askeri altyapısını yok etmeye yönelik operasyonda havalimanı, limanlar ve askeri tesisler vurulmaya başlandı.

Bölgede gerilim yıllardır süren gerilim son günlerde en üst seviyeye çıkmıştı. Karadeniz’de suların ısındığı gün gibi ortadayken ve savaşın her an çıkabileceğini bütün dünya biliyorken coğrafi olarak Ukrayna’ya bu kadar yakın bir noktada bulunan ülkemizde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu savaşa Kazakistan’da yakalandı.

23 Şubat’ta Kazakistan’a giden Bakan Çavuşoğlu “Desteğimizi yinelemek ve Ortak Stratejik Planlama Grubu 7. Toplantısına katılmak için dost ve kardeş Kazakistan’dayız.” Paylaşımıyla duyurmuştu.

Savaşa Kazakistan’da yakalanan Bakan Çavuşoğlu, yaptırdığı PCR testi sonucu Covid-19’a da Kazakistan’da yakalandığını öğrenmiş oldu.

 

 

İlgili Haberler