Buz Devri’nden hayranlarına üzücü haber. Videoyla veda ettiler

Buz Devri’nden hayranlarına üzücü haber. Videoyla veda ettiler
Buz Devri serisinin yapımcısı Blue Sky Studios, geçtiğimiz saatlerde kapandığını ilan etti ve hayranları için bir veda videosu yayınladı.

İlk olarak 2002’de izleyici karşısına çıkan Buz Devri, beğenileri kazandıktan sonra bir seri haline geldi ve sinema sektörüne adını altın harflerle yazdırdı. Paleolitik buzul çağında hayatta kalmaya çalışan bir grup memeliyi konu alan seri, son olarak hayranlarını üzecek bir gelişmeyle gündeme geldi. Serinin yapımcısı Blue Sky Studios, kapandığını ilan ederek bir veda videosu yayınladı.

BUZ DEVRİ YAPIM ŞİRKETİ BLUE SKY STUDİOS’DAN VEDA

Bir döneme damga vuran animasyon film serisi Buz Devri’nin yapım şirketi Blue Sky Studios kepenkleri indirdi. Geçen yıl Disney, 2019’da patlak veren ve tüm dünyada ciddi krizlere neden olan COVID-19 ile girilen maddi çıkmazın ardından bünyesinde bulunan Blue Sky Studios’u kapatma kararı aldı.

Blue Sky Studios, en son 2019’da Spies in Disguise animasyon filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Ancak Buz Devri yapımlarına kıyasla başarısız sayılabilecek 171 milyon dolarlık gişe hasılatıyla Disney’i pek de memnun edemedi.

Tabii filmden aylar sonra patlak veren COVID-19 nedeniyle de uzunca bir süre sessizliğe gömüldü. Şirket, bu süreçte Nimona üzerinde çalışmalara başlasa da 2021 yılında Disney tarafından gelen kapatma kararı sonrası bu projenin de yapımı durduruldu.

Blue Sky Studios, bir yıllık sessizliğin ardından geçtiğimiz saatlerde üzücü bir veda videosuyla kapandığını resmen ilan etti. Şirket, videoda Buz Devri serisine damga vuran sincap Scrat‘a yer verdi. Seri boyunca peşinden koştuğu ve bir türlü yemeyi başaramadığı palamudu veda videosunda yemeyi başaran Scrat, hayranların yüzünde ufak bir tebessüm oluşturdu. Blue Sky Studios da Scrat ile izleyicilerine veda etmiş oldu.