'Savaş olmaz' diyen Rus savunucuları fena çuvalladı. Utanmadan hala ekranlardalar! Cafer bez getir

'Savaş olmaz' diyen Rus savunucuları fena çuvalladı. Utanmadan hala ekranlardalar! Cafer bez getir
"ABD’den Ukrayna mühimmat sevkiyatı başladı" başlıklı haberler ile fitili ateşlenen Rusya Ukrayna krizi savaşa dönüştü. Televizyon ekranlarında Ukrayna krizini yorumlayan akademisyen, gazeteci ve emekli komutanların savaş öncesi yaptıkları yorumlar yeniden gündem oldu.

"ABD’den Ukrayna mühimmat sevkiyatı başladı" başlıklı haberler ile Rusya-Ukrayna krizinin fitili ateşlendi. Bu gelişmenin ardından Rusya’nın Ukrayna sınırında 100 bine yakın asker konuşlandırması Batılı ülkeler tarafından işgal hazırlığı olarak yorumlandı. 

NATO, Ukrayna, Rusya üçgeninde peş peşe gelen açıklamalar krizi tırmandırırken, gerilim televizyon programlarının da en çok tartışılan gündem maddesi oldu.

Televizyon ekranlarında Ukrayna krizini yorumlayan akademisyen, gazeteci ve emekli komutanlar, ABD’nin "Rusya Ukrayna’yı işgal edecek" istihbaratı için neler söylemişti? 

İşte savaş öncesi yapılan yorumlardan bazıları:

Doç. Dr. Hakan Güneş: 

"Bütün Ukrayna işgali senaryoları bu açıklamalar üzerine kurulu. Rusyanın verdiği sinyaller diyor ki, ''Eğer siz Donbas''a anlaşma olmaksızın müdahale ederseniz, biz de müdahale ederiz.'' Ama Ukrayna''nın tamamının isgali falan ima bile edilmedi."

Gazeteci Mustafa Tanyeri: 

"Biden ve yardımcısı Kamala Harris''in popilitesi gerilemiş durumda. Çok büyük bir tehlike varmış havası veriyor Amerika."

Gazeteci İpek Özbey:

"Rusya diyor ki ''Yok savaşmayacağız.'', ABD diyor ki ''Yok yok savaşacaksınız.''''

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz:

"Bir savaş olasılığını olmama olasılığından çok daha düşük görüyorum. Çünkü savaş Rusya''nın işine gelen bir şey değil."

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar:

"İstihbarat raporlarına göre Putin haftaya saldıracakmış. Nasılsa bir gün tuttururum diyor."

İlgili Haberler