Çağrı heyetinden çok önemli açıklama

Çağrı heyetinden çok önemli açıklama
MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, "MHP Olağanüstü Büyük Kongresi 19 Haziran Pazar günü bugün burada toplandığımız yerde inşallah kardeşçe, yan yana icra edilecek." dedi.

MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener, çağrı heyeti tarafından Pazar günü düzenlenecek olan MHP Kurultayı'na ilişkin basın açıklaması yaptı. 19 Haziran'daki yapılacak olan MHP kongresine ilişkin Akşener, "Çok uzun bir yoldan geldik. Çok zor şartlar altında çok seviyesiz ağır hakaretler uğrayarak ama hukuka bağlılıklarını adaletarayışlarını tahrip edildiğinin farkında olarak, korku duvarını yıka yıka bu noktaya geldik. Pazar günü yapılacak olan kurultay öncelikle Tüzük Kurultayı’dır. 'Korsan kongre' iddiaları yanlış bilgilendirmeye dayalı. 19 Haziran'daki kongremiz meşru, zorunlu ve hukuka uygundur. Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır. Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener, 19 Haziran'da yapılacak olan kongreye ilişkin, "Pazar günü yapılacak olan kurultay, öncelikle Tüzük Kurultayı'dır. Genel Başkan seçiminin yapılmayacağı bir kurultaydır. Tüm üst kurul delegelerimiz davetlidir. Teyitler neticesinde büyük bir katılım bekliyorum. Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır. Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır. Mahkeme kararları kişilerin kararlarından üstündür. 19 Haziran'da kongremizi icra edeceğiz. Çok uzun bir yoldan geldik. Çok zor şartlar altında çok seviyesiz ağır hakaretler uğrayarak ama hukuka bağlılıklarını adalet arayışlarını tahrip edildiğinin farkında olarak, korku duvarını yıka yıka bu noktaya geldik. Altın harflerle tarihe not düşmüşlerdir. Usul hatası yapmayacağız. Usullere uygun bir kurultay yapacağız. Korsan kongre iddiaları yanlış bilgilendirmeye dayalı. 19 Haziran'daki Tüzük Kurultay’ı, meşru ve zorunludur, hukuka uygundur. Mahkemeye verdiğimiz dilekçedeki madde değişecek. Üst kurul delegelerimizin seçimli kurultay kararı alacak. Genel merkezin söylediği kongre konusu da şu ana itibariyle farzı muhaldir" diye konuştu.

'595 SAYISI SALT ÇOĞUNLUKTUR'

Akşener, "595 sayısı salt çoğunluktur. Kurultayımız herhangi bir tartışamaya açık bir kurultay olmaktan çıkmıştır. Bir mücadele vardır. Bir taraf, oturduğu iktidar alanını temsil ettiği iktidar alanını terk etmemek için bir mücadele söz konusu, bir diğer taraftan hukukun üstünlüğü, MHP’nin potansiyeline uyman 1 Kasım seçim sonuçlarına itiraz eden medeni bir biçimde olağanüstü kurultay isteyen imzasını koyan delegelerimizin iradesi söz konusudur" açıklamasında bulundu.

ÇAĞRI HEYETİ SÖZCÜSÜ: BÜTÜN ŞARTLAR YERİNE GETİRİLDİ

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çağrı heyeti tek yetkili ve görevli organ olarak, 19 Haziran 2016 tarihinde MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapılması hususunda karara vardık ve bütün çalışmalar yapıldı. Kongremizin korsan, darbe veya kaçak olduğu yönünde çıkan açıklamalar, TürkMilleti adına karar vermeye yetkili yerel ve yüksek mahkemenin iradesini yok saymaktır. Söz konusu kararın yerine getirilmemesi halinde bizler Çağrı Heyeti’nin sorumlu olacağı gayet açıktır. Çağrı Heyeti olarak görevli olmamıza rağmen genel merkezimize karşı daima nezaketli bir tavır sergiledik. Diyalog kapımızın açık olduğunu bir kez daha duyurmak istiyoruz. MHP Olağanüstü Büyük Kongresi 19 Haziran Pazar günü bugün burada toplandığımız yerde inşallah kardeşçe, yan yana icra edilecek. Kongrenin hazırlık aşamalarına ilişkin kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir."

Erel bir soru üzerine genel merkez tarafından Genel Başkan Devlet Bahçeli, ya da onun görevlendireceği birisinin açılış konuşması yapmaması halinde kongrenin geçersiz olacağına yönelik iddiaların doğru olmadığını belirtti. Erel, "Bu kongrenin yetkili ve sorumlusu mahkeme kararına göre çağrı heyetidir. Sayın Genel Başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir. Hukuken de fiilen de bir engel yok" dedi.