İlk kupa Cim Bom'un: 5-4

İlk kupa Cim Bom'un: 5-4
Son 2 sezonun lig ve Süper Kupa şampiyonu Galatasaray, 2014'ü de kupayla açtı. Cim Bom, THY Antalya Cup finalinde Celtic'i penaltılarla yıkıp, kupayı havaya kaldırdı.

Sezon başında Emirates Kupası'nı, ardından Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray, Antalya Kupası'nı da boş geçmedi. Ajax'ı devirip finale kalan Cim Bom, Celtic'i de penaltılarla yıkıp kupaya uzandı.

Türk Hava Yolları Antalya Kupası final mücadelesinde Galatasaray, Celtic ile karşılaştı. Rakibini penaltı atışları sonucunda 5-4 yenen Aslan kupayı müzesine götürmeyi başardı. Aslan, turnuvanın ilk maçı olan Ajax karşılaşmasına oranla daha yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Hajrovic 11’de başladı

Mancini yeni transfer Hajrovic ve genç oyuncular Emre Can ile İbrahim’e ilk 11’de şans verdi. İlk 10 dakikalık bölümde sahaya yayılmakta ve oyun kurmakta zorlanan Galatasaray bu bölümden sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı. Amrabat ve Hajrovic ile orta alandan hızlı çıkan Cim Bom rakip alanda daha fazla görülmeye başladı. 9. dakikada Amrabat ile Hajrovic verkaça girdi. Hajrovic ceza sahası dışında sert ve isabetli vurdu. Kaleci son anda kornere çeldi. Özellikle orta alanda kaptığı topları ileri taşıma konusunda son derece başarılı olan Aslan 10 ile 35. dakikalar arasında istediği futbolu oynayabildi. Celtic ise bu bölümde kanatlardan gelmeye çalışırken savunmanın bireysel hatalarıyla pozisyon buldu. 40. dakikada Yiğit sağ kanattan pasını Aydın’a çıkarttı. Aydın penaltı noktasından vuruşunu yapsa da top kalecide kaldı. İlk yarı boyunca zaman zaman etkili oynayan Galatasaray fiziki yeterlilik olarak da iyi sinyaller verdi. İlk yarı boyunca iki takım da gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Kadro farkı oyunu değiştirdi

İkinci yarıya kadroyu tamamen değiştirerek başlayan Galatasaray daha hücumcu bir futbol oynamaya başladı. Sneijder, Selçuk, Bruma, Burak ve Umut’la baskıyı artıran Cim Bom birçok tehlikeli pozisyon yakaladı. Hızlı ataklar yüksek pas yüzdesiyle birleşince Aslan rakibini bunalttı. 54’te Selçuk ceza sahası dışından sert vurdu top az farkla auta gitti. 58. dakikada ise Sneijder önce Burak sonra Umut’la verkaça girdi. Ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapan Hollandalı oyuncunun şutu direğin dibinden dışarı gitti. Mancini’nin takımı 70’ten sonra tempo düşürse de topa hakim olan taraftı. Cim Bom ikinci 45’te iyi bir futbol ortaya koysa da skoru değiştiremedi. 90 dakikası 0-0 biten mücadeleyi Galatasaray penaltı atışları sonucu 5-4 kazanarak kupayı aldı.