Canlı yayında 'evet'çi rezilliği

Canlı yayında 'evet'çi rezilliği
Yandaş medyada 'hayır' diyen vatandaşı karalama kampanyası tam gaz devam ediyor. Vali, kaymakam, rektör derken AKP yandaşı din adamları da 'evet' furyasına bir bir dahil olmaya başladı.

Daha önce Kabe'de yaşanan 'evet' rezaleti ve Cuma Hutbesi'nde bir imamın 'hayır' diyenlere hakaretleri büyük tepkilere neden olmuştu. Bu skandallara Beyaz Tv'de bir canlı yayına katılan ilahiyatçı Vehbi Güler de katıldı. Güler'in 'hayır' diyenleri şeytan olarak betimlemesi tepkilere neden oldu.

Güler Hz. Adem'in yaratılış hikayesinden örnek vererek "Allah insanı yarattı bütün meleklere buna secde edin dedi, bütün melekler secde etti. O şeytan denilen var ya vir tane o şeytan dedi ki onu topraktan yarattın beni ateşten yarattın ben ona secde etmem dedi. Bütün melekler 'evet' dedi, şeytan 'hayır' dedi" ifadelerini kullandı.

"Hayatında bir kere 'hayır' dedi kıyamete kadar şeytan kaldı" diyerek sözlerini tamamlayan Güler'in dini olguları çarpıtarak siyasi mesaj vermeye çalışması sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu.

İlgili Haberler