Seçim kaybedilirse AKP'nin bu planı devreye girecek! Canlı yayında flaş iddia

Seçim kaybedilirse AKP'nin bu planı devreye girecek! Canlı yayında flaş iddia
Gazeteci yazar Fatih Ergin, AKP’nin iktidarı kaybetmesi durumunda ne yapacağını canlı yayında açıkladı.

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye açıklamalarda bulunan gazeteci yazar Fatih Ergin, AKP’nin iktidarı kaybetmesi durumunda devreye sokacağı planı açıkladı.

Söz konusu plandan Ankara’da bazı AKP’lilerin çevrelerine bahsettiğini ifade eden Ergin şunları söyledi; “Gelecek yeni iktidarı çalıştırmayacaklar. Nasıl çalıştırmayacaklar; malum devleti partileştirdiler. Sadece zihniyet olarak değil insan kaynağıyla da partileştirdiler ve her yere adamlarını doldurdular.

Sadece TÜRGEV ve TÜGVA üzerinden bu anlamda yapılanları bile dehşet seviyede.

Bakanlıklardan yargıya, mülkiyeye kadar her yerde adamlarını kullanıp gelecek iktidarın önünü tıkamaya çalışacaklar.

Güvendikleri bir diğer silah ise medya. Medya operasyonları da bu planın bir parçası olacak.

Bütün bunların yanında Millet İttifakı içerisinde ülkeyi yönetirken bir anlaşmazlık çıkacağını da hesap ediyorlar ve bunu da kullanarak Türkiye’nin erken seçim iklimine sürüklemeyi iktidara böylelikle yeniden gelebileceklerini düşünüyorlar.

Ankara’da bunu AKP’liler açık açık konuşuyormuş öğrendiğim kadarıyla. Bunun güzel yanı şu; artık yolcu olduklarının farkındalar. “

ERDOĞAN SEÇİM YENİLGİSİNE RAĞMEN İKTİDARI BIRAKIR MI?

Ergin seçim yenilgisine rağmen AKP’nin iktidarı bırakmama ihtimaliyle ilgili ise şunları söyledi;

“Erdoğan’ın sandık yoluyla iktidarı bırakmayacağını düşünenler aslında ona sahip olmadığı gücü atfediyorlar.

Seçim yenilgisinin sadece hükümet değişikliğiyle sınırlı kalmayacak, çok daha kapsamlı sistem değişikliği yaratma ihtimali de olacak. Böyle bir durumda tek adam rejiminin elitleri evet sandık yoluyla olsa bile iktidarı bırakmak istemeyebilirler.

Fakat iktidarı bırakmak istememek, siyasi elitlerin her türlü koşulda iktidarda kalacaklarının garantisi de değildir. İktidarın seçimi kaybettiği halde gitmeme seçeneğini devreye alacak mali kaynağı, diplomatik desteği ve parti kapasitesi yok.

Ve kendi kurdukları ittifak sistemi, Türkiye’nin mevcut siyasi ve iktisadi konjonktüründe Erdoğan yönetiminin çok daha kapalı otoriter rejime evirilmesinin önünü tıkıyor. “

 

İlgili Haberler