Siyasilerin söyleyemediğini vatandaş çatır çatır söyledi! Dinleyince hayran kalacaksınız

Siyasilerin söyleyemediğini vatandaş çatır çatır söyledi! Dinleyince hayran kalacaksınız
İstanbul Kadıköy’de yapılan bir sokak röportajı, sosyal medyanın gündemine oturdu. Mimar olduğunu söyleyen bir vatandaş, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sokak Kedisi adlı YouTube kanalı, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde ekonominin durumuyla ilgili bir sokak röportajı gerçekleştirdi. Mimar olduğunu ifade eden vatandaş, ekonomiyi değerlendirdi.

“Her karar alıcının aldığı her kararın ekonomik, psikolojik ve sosyolojik sonuçları olur” diyen vatandaş, “Biz şu anda ekonomik tarafını iliklerimize kadar yaşıyoruz. Ama bundan sonra yaşanacak psikolojik ve sosyolojik durumla ilgili hiçbirimiz bir şey bilmiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

İŞTE RÖPORTAJIN DEVAMI:

Yeni gelen Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati, 2006 yılında bir mülakat vermiş. Mülakatta şöyle diyor; “Çin’de asgari ücret 60 dolar, Türkiye’de ise o dönem 1000’li dolarlaydı. Biz bütün üretimimizi Çin’de yapıyoruz çünkü Türkiye’de çok pahalı oluyor. Benim rekabetçi olabilmem için asgari ücretin 60 dolar olması gerekiyor.”

“Şu anda 200 küsürlerde ücret, demek ki 60’lara kadar gidecek. Bu Çin modeli değil Bangladeş modeli. Çünkü; aç insanlar daha kolay köle olurlar. Talep etmeyi bilmiyorsunuz. Ben neden 2 aylık maaşımla araba alamıyorum? Ben neren ayda 10 kg et yiyemiyorum? Neden bu yıl tatilimi Avustralya’da yapamıyorum? sorularını talebe çevirmemiz lazım. Biz taleplerimizi rasyonelleştirmek zorundayız. Bunun da çaresi seçimler.”

 

İlgili Haberler