Son dakika | Vatandaşlar doların nerede duracağını açıkladı

Son dakika | Vatandaşlar doların nerede duracağını açıkladı
Son dakika… Şahan Gökbakar’ın doların 16 lirayı aşmasının ardından yaptığı paylaşıma bir vatandaş Katar ile uzatılan swap anlaşmasında 1 doların 22 Türk Lirası olarak sabitlendiği iddiasını hatırlatarak cevap verdi.

Vatandaştan al haberi

Türk Lirası’nın değer kaybı tarihi seviyelere ulaşırken doların tırmanışı da sürüyor.

Doların son olarak 16 lirayı aşmasının ardından paylaşımda bulunan Şahan Gökbakar, “Bu durumdan ülkemizin hayrına bir sonuç çıkması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın Gökbakar’a verdiği cevap ise dikkat çekti.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz’un, Katar ile uzatılan swap anlaşmasında 1 doların 22 Türk Lirası olarak sabitlendiğini iddia ettiğini hatırlatan vatandaş, Dolar 22 TL''de duracak gibi” yorumunda bulundu. 

Şeref Oğuz, Twitter hesabından yaptığı bir başka paylaşımında ise 1 doların 24 Türk Lirası''na sabitlendiğini dile getirmişti.

Oğuz''un iddiaları sosyal medyada büyük ses getirdi ve tartışmalara neden oldu.

Şahan Gökbakar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“1 Dolar = 16.1 tl 1 Euro = 18.3tl Yazık oluyor... Bu durumdan ülkemizin hayrına bir sonuç çıkması mümkün değil. Artık bütün söylemleri bir kenara bırakıp, ekonomi bilimi ışığında, bu kontrolsüz gidişe bir son vermenin zamanı gelmedi mi???”

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun "Siz Türkiye''nin yaşadığı ekonomik kabus nedeniyle Katar''dan destek istemeye mi geldiniz?" sorusuna muhatap olduğu Katar''dan, Merkez Bankası aracılığıyla 3 yıl daha ödünç para (swap) alınacak.

İki ülkenin dışişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, "Katar ve Türkiye, Katar Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası arasındaki Türk Lirası ve Katar Riyali takas düzenlemesinin uzatılmasına yönelik anlaşmanın uzatılmasından memnuniyetlerini ifade ederler" denildi.

TCMB, Katar MB ile Mayıs 2020''de imzalanan anlaşma çerçevesinde geçen yıl Katar''dan 10 milyar dolar almıştı ve anlaşmanın boyutu 15 milyar dolara ulaşmıştı. İlk anlaşma ise 2018 yılında gerçekleştirilmişti.

İlgili Haberler