Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması
İstanbul'da öldürülen Suudi Gazeteci Kaşıkçı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suud yönetimin bilgi paylaşımı yapmadığını ve olayı örtmek isteyen Batılı ülkeler olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Hiç bilgi paylaşılmayan bir süreç var Suudi Arabistan'da. Bir taraftan bu olayı kapatmaya çalışan batılı ülkeler var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İBB Gençlik Mekrezi'nde gençlerle buluştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Orada yaşayan Müslümanlar ve Türkler hedef gösteriliyor. Geniş açıdan baktığımızda tehlike çok daha büyük. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de Türkiye'ye gelenlerin can güvenliğinin olmadığı söylenerek ülkemizden uzaklaştırılmak isteniyor. Bu cinayetle ilgili elimizdeki tüm bilgileri paylaştık. Ama Suudi Arabistan'da ne olduğunu bilmediğimiz bir süreç oldu. Çünkü katiller orada. Batılı ülkelerse bu davayı kapatmaya çalışıyor. Biz sebebini biliyoruz. Dünyada 'Basın özgürlüğü var' diyenler parayı görünce nasıl bu işi ört pas ettiğini görüyoruz. Ama bu işin peşini bırakmayacağız ve sonuna kadar gideceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı oldu. Yakında gerekli adımları da atacağız."

İlgili Haberler