Çavuşoğlu'ndan koltuk krizi açıklaması

Çavuşoğlu'ndan koltuk krizi açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in ziyaretinin ardından çıkan protokol tartışmasına yönelik açıklama yaptı. Türkiye'ye yönelik haksız ithamların olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ''Protokole uygun davranıldı'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Kuveyt Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu,  AB temsilcilerinin ziyaretinde yaşanan protokol krizi hakkında "AB''nin telkinleri doğrultusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır." dedi.

 Çavuşoğlu şunları söyledi; "Dar kapsamlı ve heyetler arası görüşmelerde her iki tarafta düşüncelerini ifade ettiler. Son derece verimli bir görüşme oldu. Türkiye ilk defa bir misafir ağırlamıyor. Türkiye''de yapılan görüşmelerde uygulanan uluslararası protokoller çerçevesinde olur. Biz AB''nin kendi içindeki işleyişe karışmayız. Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır. Nokta" dedi.

İlgili Haberler