Milliler Gana’yı konuk edecek

Milliler Gana’yı konuk edecek
Milliler Gana’yı konuk edecek

A Milli Futbol Takımı, eylül ve ekim aylarında oynayacağı 2014 Dünya Kupası grup eleme maçları hazırlıkları kapsamında bugün İst

A Milli Futbol Takımı, eylül ve ekim aylarında oynayacağı 2014 Dünya Kupası grup eleme maçları hazırlıkları kapsamında bugün İstanbul’da Gana ile özel maç yapacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak karşılaşma saat 21.00’de başlayacak. Karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonundan Matej Jug görev yapacak. A Milli Futbol Takımı, Gana ile İstanbul’da bugün oynayacağı özel maçla birlikte 506. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 265’i resmi, 240’ı özel olmak üzere geride kalan 505 maçta 181 galibiyet, 119 beraberlik aldı, 205 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip 216’sı deplasmanda, 214’ü iç sahada, 75’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 653 gol attı, kalesinde 754 gol gördü. A Milli Futbol Takımı, İstanbul’da Gana ile oynayacağı özel maçla birlikte, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 18. karşılaşmasına çıkacak. 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink’in yerine getirilen Abdullah Avcı ile 6’sı resmi, 11’i özel olmak üzere 17 maç yapan milliler, bunlardan 6’sını kazandı, 8’ini kaybetti, 3 maçta da berabere kaldı.

 

Milli Takımın düşüşü sürüyor

 

A Milli Futbol Takımı, son dönemdeki başarısız sonuçlarıyla FIFA dünya sıralamasında düşüşünü sürdürüyor. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA), aylık ülkeler sıralamasında Türkiye, ağustos ayında bir basamak daha düşerek, 573 puanla 58. sıraya kadar geriledi. Bu listede en iyi derecesini 2004 Haziran’da 5. sıraya kadar yükselerek elde eden milliler, en kötü dörecesini ise 1993 Ekim’de 67’ncilikle yaşadı.

 

Galibiyete hasret kaldık

 

Özel maçta bugün İstanbul’da Gana ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, son dönemde galibiyete hasret kaldı. Gönderilen Guus Hiddink’in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı, Hollandalı’yı aratmadı. Avcı yönetimindeki Ay-yıldızlı ekip, 11 karşılaşmada sadece zayıf rakipleri Estonya ve Andorra’yı yenebildi.