Oyuncular öksüz çocuklar gibiydi!

Oyuncular öksüz çocuklar gibiydi!
Trabzonspor Kulübü’nün yeni başkanı Muharrem Usta, kulüpte önemli değişimlerin şimdiden başladığını söyledi

Bordo-mavililerin patronu, “Geldiğimiz gün futbolcular öksüz çocuklar gibi yalnız ve kimsesizdi. Şimdi hepsinin morali yerine geldi. Bambaşka bir havaya büründüler” dedi.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, “50. yılda şampiyonluk söyleminin camia farkına vardı. Seçimle ilgili bir söylem değildi. Futbolcular geldiğimizde öksüz çocuk gibiydi. Yeni bir dönem ve değişim başladı” dedi. Başarı için bütün doğru adımları atmak gerektiğini vurgulayan Usta, “Yönetimdeki arkadaşların tecrübesi, camianın 50. yıla bakışı, kongre üyelerimizin kongreyi sahiplenmesi ve tarihi bir kongre sürecini yaşamamız, o hedefe varmamız için güç verdi. Biz liderliği yapacağız ve camia ile oraya gideceğiz” diye konuştu. Usta, “Seçim sürecinde de söylediğim gibi hem ekonomik hem sportif hem de itibar anlamında ciddi sorunları olan bir durumla karşı karşıyayız ama bu 2 günde önemli işler yaptık. Kulüpte olan arkadaşlar ’2 günde yapılan iş, bizim burada 2 ayda yapılmaz. Bu hıza nasıl ayak uyduracağız’diyor. Bence çok hızlı dönüşüm olacak. Hem sporcular açısından hem kulübün içi açısından bir hareketlenme başladı. Taraftarımız rahat olsun” şeklinde konuştu. Usta, şunları kaydetti: “Oyuncuların kendilerini yalnız ve sahipsiz hissettiklerini fark ettim ama şimdi bambaşka bir hava ile tekrar başladılar.”

Doğru adım şart

Kulüpte art arda toplantılar yaptıklarını aktaran Usta, şöyle devam etti: “Devre arasına 3 maç var. Teknik direktör konusunda doğru adım atmamız gerekiyor. Bugün hemen karar vermemizin doğru olmadığı kanaatine vardık. Sadi hocam devre arasına kadar devam edecek. En geç sezon arasına kadar bu konuyu bitirmiş oluruz.” Usta, Lucescu’nun maliyetinin yüksek olduğunu ve kulübün bunun altından çıkamayacağı yönündeki eleştirilere ilişkin olarak da şunları söyledi: “Bir kulübün sportif tarafı, hocası dahil toplam bütçesini planlamak gerekiyor. Toplamın içinde kalmak kaydıyla birisinin az birisinin çok olması kabul edilebilir durumdur. O toplamın içinde çok sağlam bir hoca varsa toplamın içinde payı biraz hocaya kaydırmanın mahsuru yok. Bizim de bunu dizayn edecek bir yönetimimiz var. Trabzonspor, büyük camia, yaptığı her işte her söylemde her harekette, eylemde gerçekten titiz davranmalı. Taraftarın ve ülkede yaşayan bütün insanların ‘büyük kulüp böyle olur, böyle davranır’ taraflı tarafsız herkesin diyebilmesi lazım. Bunun işaretlerini alıyorum, olması gereken bu.”

Acil değişiklik yok

Usta, kulüpte sportif direktör Süleyman Hurma’nın ayrılacağına yönelik iddialara da açıklık getirerek, “Sportif alanla ilgili bir icra komitesi kurduk. Benim başkanlığını yaptığım, Nevzat ve Tuncay Bey’in olduğu. Orada sportif direktörle de planlama yapıyoruz. Orada bir hafıza var şu anda. O hafızayı iyi kullanıp, iyi yerlere doğru varmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu. “Süleyman Bey şu anda sportif direktör, yalnız insanları şöyle değerlendirmek lazım doğru zamanda doğru yerde doğru bir pozisyonda çalışmadığında, doğru insanlar bile perişan olurlar” diyen Usta, şunları kaydetti: “Çok zor şartlarda ekonominin sorun olduğu yerde, verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremediği pozisyonda sorun Süleyman Bey’de mi bir başka yerde mi biraz da vicdanlı olmamız lazım. Elimizdeki kadrolardan en iyi şekilde faydalanmayı ve bize göre de olmayacaksa yol ayrımını düşünen birisiyim. Onun için Süleyman Bey’den kulübe fayda sağlamasını bekliyorum. Ona da ‘hadi sen de bizimle yürüyebilirsin sonuna kadar’ dedim. Bizlerin olduğu yerde insanların performansları hemen, 1-2 ayda ortaya çıkar. Süleyman Bey, Muharrem Bey bir kişi gitse de kulüpte her şey değişse. Süleyman Bey ‘istifa edeyim gideyim’ der o zaman.”

Değiş-tokuş olacak

Usta, transfer konusunda teknik heyetten rapor aldığını belirterek, “Bazı bölgelerde sorunlar var. Bütçesi çok şişmiş, yapılması gereken sportif tarafın bütçesini azaltmak. Bazı oyuncular satarak, değiş tokuş yaparak, yeni bir yük getirmeden hatta toplam yükü azaltmak kaydıyla eksik olan alanlara da devre arasında çok kaliteli, Trabzon’a fayda sağlayacak değiş tokuşlar olacak” dedi. Usta, UEFA Temyiz Kurulu’nun gerekçeli kararıyla ilgili olarak da “CAS ile ilgili atılması gereken adımları, yönetim kurulumuzdaki ilgili bir arkadaşımızla onlar hızlı bir şekilde atacaklar. Herhangi bir sorun yok” dedi. Barcelona’nın Cardoza’ya teklif yaptığına ilişkin haberler konusunda da Usta, “Basını 2 gündür takip edemedim. Gerçek bir bilgi elimde yok. Trabzonspor yıldızlar almalı da vermeli de. Ancak aldıklarını verdiği zaman kazanarak vermeli. Gelecek vaat eden parlak oyunculara yönelmemiz lazım. Yüksek bonservis bedelleriyle alıp, bedava veya düşük fiyatlara gönderme yeri olamayız. Bundan acilen kurtulmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

Trabzonspor’un hizmetkarıyız

Muharrem Usta yönetimi tarafından ilk yarı bitine kadar takımın başında kalmasına karar verilen teknik direktör Sadi Tekelioğlu, “Biz Trabzonspor’un hizmetkarıyız. Ne görev verilirse onu seve seve yaparız” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Önümüzde zorlu bir Çaykur Rizespor karşılaşması var. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bize olan güveni boşa çıkarmayacağız. Trabzonspor’a yakışan her zaman şampiyonluk ve sürekli Avrupa kupalarında varolmaktır” şeklinde konuştu. Bu arada Karadeniz Fırtınası, Çaykur Rize maçı hazırlıklarına dün devam etti.