Sosyal medya boşanma nedeni

Sosyal medya boşanma nedeni
Aile hayatını parçalayan boşanma oranları gün geçtikçe artıyor.

TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de boşanma oranı yüzde 1,65. Araştırmalar, boşanma nedenlerinde ilk sıranın, iletişim çağında iletişimsizlik olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, iletişimsizliğe neden olan sosyal medyanın boşanmayı tetiklediğini belirtiyor.
Aile ve Evlilik Danışmanı Ebru Kodak, evlilik öncesinde kriterlerin tam olarak belirlenmesi gerektiğini belirtiyor. Evlilik öncesinde kriterlerin sadece oturulacak ev ya da alınacak eşyalardan oluşmadığını söyleyen Kodak, çiftlerin uyumlu olmasının iyi bir evlilik için şart olduğunu belirtiyor.
Sağlam kurulan evliliklerde iletişimin payının çok yüksek olduğuna özellikle vurgu yapan Kodak, iyi bir evlilikte çiftlerin adeta bir terapistle birlikte yaşadığına dikkat çekiyor. Kodak, “Evlilikle insan aslında kendi evinde bütün düşüncelerini, duygularını paylaşabileceği bir terapistle birlikte. Yıllarca birliktesiniz, birbirinizi tanıyorsunuz, ortak bir paylaşımınız var. Ortak bir tarihiniz var. Bir erkeğin bayana, bir bayanın erkeğe mutlaka ihtiyacı vardır birbirini tamamlama noktasında” diyor.
Kodak, sosyal medyanın hayatımıza çok fazla girmesiyle de çiftlerin artık birbirlerini arkadan takip etmeye başladığını ve kendi araştırdıklarına eşinin söylediğinden daha fazla inandıklarını kaydediyor. Çiftlere boşanma hakkında uyarılarda bulunan Kodak,  boşanmanın sadece çiftleri değil çocukları da etkilediğini belirten Kodak, yapılan araştırmalarda boşanmış çiftlerin çocuklarının da boşanma oranının yüksek olduğunu ekliyor.
Son olarak mutlu evliliğin sırrını da veren Kodak şunları ekliyor: “Her evlilikte çatışma mutlaka oluyor. Mesele bunlarla baş etmek. Birbirini değiştirmeye kalkmadan, sevgi ve dostluk çerçevesinde evliliğimizi yürütmemiz gerekiyor. Bu nokta iletişimi devam ettirmek çok önemli.”