Cem Toker: "İYİ Parti kurucuları cesur insanlar"

Cem Toker: "İYİ Parti kurucuları cesur insanlar"
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker ile İYİ Parti'yi konuştu.

Ataklı'nın "Siyaset böyle komedi görmemiştir" başlıklı yazısından İYİ Parti ile ilgili kısım şöyle:

BUNU YAZMAK GEREK

“İYİ Parti kurucuları cesur insanlar”

Bazı olumsuz görüntülere rağmen yeni kurulan İYİ Parti’nin başarılı olma ihtimalinin giderek arttığını görüyorum. “İki günde ne oldu?” diyebilirsiniz. Olan şu; iktidar partisi çok panikledi. Ne kadar yandaş yalaka yazarı, televizyoncusu, akademisyeni, ağız ishali olmuş siyasetçisi varsa Yeni Parti aleyhine konuşuyor. Hepsi de bu partinin hüsrana uğrayacağını, yok olup gideceğini söylüyor. Durum madem böyle ne diye hepsi birden saldırıyor acaba? Ölü doğan, bir şey yapamayacak olan, hüsran denilen bir parti için bu kadar çok yorum yapılır mı?
Bunu bir kenara koyalım. Cuma günü Halk TV’deki Yazıişleri programında Liberal Demokrat Parti’nin bir önceki genel başkanı Cem Toker’i konuk etmiştim. Toker yeni kurulan İYİ Parti ile ilgili görüşlerini anlatırken çok ilginç sözler söyledi. “Kurucuların isimlerinin çoğunun bilinmemesi eleştiriliyor, ama bu hiç de önemli değil” diyen Toker şunu belirtti; “Bana göre ülkenin her yerinden gelen 200 kurucu çok cesur insanlar, böyle bir dönemde, AKP iktidarına rağmen yeni bir partinin kuruluşunda yer almak öyle kolay değil.”
Cem Toker’e “Neden?” diye sordum. Toker kendi partisinin başına gelenleri anlatarak “Bizim partimizin hiçbir iddiası yok, buna rağmen birçok ilde sırf jest olsun diye aday olanlara bile öyle bir baskı uygulandı, öyle tehditler yapıldı ki anlatamam” dedi. Liberal Demokrat Parti’nin bir önceki genel başkanı Toker “İYİ Parti iddialı biçimde kuruldu. Bu nedenle iktidarın daha da hedefi olacaktır. Kuruculara önümüzdeki günlerde çeşitli baskıların yapılacağını söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.

İlgili Haberler