İYİ Parti lideri Akşener: Korku dağları bekliyor

İYİ Parti lideri Akşener: Korku dağları bekliyor
İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli olurken, Genel Başkan Akşener ve Parti Sözcüsü Çıray'dan önemli açıklamalar geldi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

İYİ Parti ilk Başkanlık Divanı toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başkanlık ettiği toplantıda Başkanlık Divanındaki isimlerin görev dağılımı yapıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, İYİ Parti'ye kapatma davasının açılacağı yönünde soruyu, "Ne kadar güzel. Korku dağları bekliyor" diye yanıtladı.

Akşener, son günlerde sıkça gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına ise, "Bir sakıncası yok bizim için. Biz hazırız" dedi.

Divan toplantısının ardından kameraların karşısına geçen İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray da şunları söyledi. "Biz İYİ Parti olarak sadece eleştiriye dayalı bir siyaset yapmayacağız. Partimizin ismine yakışır iyilik mesajları veren, iyi projelerle Türk milletinin karşısına çıkacağız. Bu arada geride bıraktığımız 15 yıldır ağır sorunları da zaman zaman bir muhalefet partisinin yapması gerektiği gibi hatırlatacağız."

"İLK DURAK AHLAT"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2 Kasım'da Ahlat'a gideceğini açıklayan Aytun Çıray, "Ahlat'ta ki evine gidecek ve Ahlatlıları ziyaret edecek. Ahlat'ta devamlı bir ikametgahı olacak" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularına da yanıtlayan Çıray, "Ahlat sonrası partinin programı nedir? Genelde ziyaretler Güneydoğu'ya mı olacak?" şeklindeki soruya, "Bugünkü toplantımızda kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar programı yapılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki toplantımızda bu öneriler gündeme getirilecek. Kesinleştikten sonra size bilgi vereceğiz" yanıtını verdi.

"METAL YORGUNLUĞU TAKTİKSEL HAREKET"

Aytun Çıray sözlerini şöyle sürdürdü: "Metalin görünüşte sağlam gibi görünmesine rağmen çürüdüğünü anlatan bir kavram. Daha çok uçaklar için kullanılan bir kavram. Bilindiği üzere uçaklar metal yorgunluğu tespit edildiğinde hangara çekilir ve bir daha kullanılmaz. Eğer bir metal yorgunluğu söz konusu ise o uçağın burnundan kuyruğuna kadar metal yorgunluğu var demektir. Diğer sorunuza ilişkin siyasi partiler seçimlere girmek için vardır. Bunlar gerçekleştiğinde İYİ Parti gereği neyse hiç çekinmeden, korkmadan yapar."

"Belediye başkanlarının istifaya zorlanmasını erken seçime hazırlık olarak düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Çıray, "Hayır, metal yorgunluğunu bir bütün olarak yaşayan partinin bu algıyı değiştirmek için yaptığı bir taktiksel hareket olarak görüyorum" dedi.

"GERÇEK VERİLER İÇİN VATANDAŞIN CEBİNE BAKIN"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin "Ekonomimiz coştu" açıklamasının sorulması üzerine Çıray, şunları kaydetti: "Ekonominin iyi olması İYİ Parti'yi mutlu eder. Biz iyiliğin her türlüsünden mutlu oluruz. Ama hayatın gerçekleri böyle değil. Eğer ekonominin nasıl olduğunu anlamak istiyorlarsa milletin cebine baksınlar. Esasen milletin cebine bakıldığında ekonominin bütün verileri anlaşılacaktır. Gerçekçi bir açıklama değil."

Aytun Çıray, önümüzdeki günlerde İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'ın ekonomiye ilişkin bilgilendirme ve tespitlerde bulunacağını da aktardı. 

İlgili Haberler