Cem Toker'den flaş paylaşım. Muz yiyerek Tük milleti ile dalga geçen Suriyelilere ne oldu

Cem Toker'den flaş paylaşım. Muz yiyerek Tük milleti ile dalga geçen Suriyelilere ne oldu
Muz yeme videosu çekerek Türkiye’nin ekonomisiyle dalga geçmeye çalışan Suriye uyruklu kişilerin sınır dışı edileceği açıklanmıştı. Cem Toker, o Suriyelilerin akıbetini sordu.

Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan ve Türk milleti tarafından her türlü yardım yapılan Suriyeli sığınmacılar Türk milletinin ekonomik durumu ile alay etmişlerdi. Bir vatandaşın sokak röportajında muz alamadığını söylemesi üzerine Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitesinde "Muz yeme" akımı başlatmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, harekete geçerek o kişileri tespit ettikten sonra adreslere baskın düzenledi. Yakalanan şüpheliler emniyette "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme veya Aşağılama" suçunda işlem yapılmasının ardından İstanbul İl Göç İdaresine teslim edildikten sonra sınır dışı edileceği açıklanmıştı.

CEM TOKER''DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Libarel Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Suriyelilerin akıbetini sordu.

Toker paylaşımında, “Sosyal medyada Türk halkına nispet olsun diye muz yedikleri için gözaltına alınan Suriyelilerin akıbeti ne oldu? Duyan, bilen? Bazı gözaltılar toplumun gazını almak için geçici, göstermelik bir uygulamadır…” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler