Çeşme Festivali başladı

Çeşme Festivali başladı
Çeşme Festivali, "Akdeniz" teması ile başladı.

Çeşme Festivali, dopdolu bir programla başladı. 21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festival, Mehmetçik Parkı'ndan kortej yürüyüşü ile başladı. Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüne animasyon ekibi renk katarken, çarşı esnafı ve vatandaşlar korteji cep telefonları ile görüntülendi. Kortej yürüyüşünün Cumhuriyet Meydanı'nda sona ermesinin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

aw036497-06.jpg

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Yeryüzündeki cennet, Çeşmemizin; eşsiz doğası, tarihi zenginliği, sımsıcak kalpli insanlarıyla, her an büyüleyici bir etkisi var; ama ılık rüzgarları, sakin sokakları, sonbaharın rengarenk ambiyansıyla eylül ayında Çeşme bir başka güzel" dedi.

aw036497-03.jpg

Açılış konuşmasının ardından Çeşme Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Festivalin ilk söyleşisi ise tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapıldı.

aw036497-04.jpg

Festivalin ilk gün etkinlikleri, Çeşme Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleşen Enrico Macias konseri ile sona erdi.

aw036497-01.jpg

Akdeniz kültürünün ve geleneklerinin tüm renklerini müziğinde yaşatan dünyaca ünlü, Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias'ın performansı, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.