Çeşme'de yangın. İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapatıldı!

Çeşme'de yangın. İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapatıldı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangının rüzgârın da etkisiyle büyümesiyle birlikte İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapatıldı.

İzmir''in Çeşme ilçesinde makilikte başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle Zeytineli mevkiine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 helikopter ve 3 uçak ile havadan,15 arazöz ile karadan bölgede alevlere müdahale sürüyor. İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı. Sürücüler, Zeytinler gişelerinden İzmir-Çeşme eski yoluna yönlendirilmeye başlandı.

TUNÇ SOYER''DEN AÇIKLAMA

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yangınla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını belirten bir paylaşım yapan Başkan Soyer daha sonra, "Çeşme Otoyolu''nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgârın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik" yazılı ikinci bir paylaşımda daha bulundu. 

İlgili Haberler