“İktidarı Etimesgut’tan yakalayacağız”

“İktidarı Etimesgut’tan yakalayacağız”
Av. Cemal Emir CHP Etimesgut İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Emir, konuşmasında Etimesgut hakkında açıklamalarda bulundu ve bölgenin önemine dikkat çekti.

Av. Cemal Emir CHP Etimesgut adaylığını açıkladı. İktidarı yakalamak için bölgenin önemine dikkat çeken Emir konuşmasına böyle devam etti:

 “Etimesgut’un sorunu da belli çözümü de belli. Bu çözümü seziyorum ve heyecanlanıyorum. Ve… Etimesgut gerçekten eğer dediğimiz gibi çalışırsa, Ankara’da bir numara olacaktır. dedi. Bundan emin olun. Etimesgut için Ankara’nın Orta Doğu’su,  CHP’nin Orta Doğu’su diyorlar. Tüm bu düşüncülerin aksine, iktidarı Etimesgut’tan yakalayacağız. Can Yücel’in dediği gibi, “yüz metrelik koşuyu” en önce biz, Etimesgut tamamlayacak.” İfadelerini kullandı.

Adaylık açıklamasına CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut İbiş, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Niyazi Zobu, Erzurum Federasyonu Başkanı Ali Bakır ve çok sayıda ilçe delegesi ve üyeler katıldı. 

Av. Cemal Emir, kendisini ilçeye gönderen Genel Başkana ve MYK’ya teşekkürlerini ilettikten sonra, önceki ilçe yönetim kadrolarına, alanlarda çalışan kadınlara ve gençlere, üç ay boyunca ilçede çalıştığı yönetici ve çalışma arkadaşlarına emekleri için minnettar olduğunu söyledi.

 “Delegelerimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla, üyelerimizin desteği ve emeğiyle şimdi daha fazlasını başaracağız” diyen Cemal EMİR, “Birlik ve dayanışma ruhuyla, çoğulcu, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partimizin yerel ve genel iktidarına katkı sunmak için Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut İlçe Başkanlığına adayım.” dedi.


“Etimesgut CHP İlçe Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bize emanet ettiği, bizimde canı pahasına korumamız gereken bir evdir. Ankara’nın en nadide yeridir” diyen EMİR, “Yukarıyurtçu Mahalle delegeliğinden başlayarak kurultay delegeliğine kadar, ilçe ve il teşkilatında görev aldım. Onun dışında 10 yıl ilçe seçim kurulu başkanlığında bulundum. 2011’de Parti Okulunun kuruluşuna katıldım. İl başkan yardımcılığı sırasında da 25 ilçeyi gezdim. 4 yıl il eğitim sekreterliği yaptım, o yüzden Etimesgut’u iyi bilirim. Ancak bu üç aylık süre zarfında Etimesgut’un siyasi anlamda ne kadar güçlü, canlı ve diri olduğunu bire bir yaşayarak daha iyi gördüm.” diye konuştu.


30 yıl gönüllü kuruluşlarda mücadele verdiğini söyleyen EMİR, “ Gönüllü kuruluşlar çalışmalarımı burada tek tek saymaya zaman yetmez. Sadece isimlerini sayacağım. Sosyal Demokrasi Derneği, İnsan Hakları Derneği,  Çağdaş Hukukçular Derneği, ÇORSİAD, Çorum-Der, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu. Bunların hepsinde bulundum, kurucu ve genel başkanlığını yaptım.” diye belirtti.

 
 YAZ TATİLİ OLDUĞU İÇİN SEÇİMİ 19 EYLÜL’E ALDIK
“Genel Başkanımız ve MYK bizi buraya gönderdiler ve çalışmaya başladık. Ama bir konuda kafa karışıklığı oldu” diye ifade eden EMİR,” Biz 4 Haziran’da göreve başladığımızda Genel Merkez bizi buraya seçim yapmaya gönderdi. Evet, biz seçim yapmak için geldik doğru. Ancak pandemi süreci nedeniyle MYK’nın kararı gereği seçimler durdurulmuştu. Ve… 15 Haziran’da tekrar seçim yapılması açıklandı ve seçim süreci başladı. Biz de her yeri geldiğinde şunu söyledik. Arkadaşlar iki tane görevimiz var. Birisi ilçeyi günlük işleri ile devam ettirmek, ikincisi de seçime götürebilmek. O Karar çıktı ve biz 17 Haziran’da kongre kararı aldık ve Genel Merkeze giderek bize süre verilmesini istedik. Yaz sezonu olması sebebiyle, insanların birçoğu şehir dışında tatildeydi. Eylülün ilk haftası ilkokullar, ikinci haftasında üniversiteler açılacağı için, Oğuz Beyle Eylül’ün 19 olsun dedik. En azından yeterlilik sağlanır. Yoksa 200 kişi ile kaçak bir seçim yapmış gibi oluruz.”  diye ifade etti.

 

ETİMESGUT KABUL EDİNCE, ADAYLIĞIMIZI AÇIKLADIK
EMİR, “Bu üç ay içerisinde muhtarlarımız, etap sorumlularımız, bire bir delegelerimiz,  üyelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz hepsi ile görüştük ve bir çalışma yaptık. Böylece bir seviye ve ilişki gelişti aramızda. Etimesgut’un niye böyle olduğu, gelecekte nasıl olması gerektiği tartışılırken, arkadaşlarımızdan aday ol önerisi geldi. Ben de eğer nitelikli ve doyurucu bir talep olursa;  bu Etimesgut’un takdiridir, biz bunu değerlendiririz ve Etimesgut’a yakışır bir yönetim yaparız dedik. Gerçekten de arkadaşlarımız sözlerini tuttular. Bizim için çok büyük bir emek vererek, adaylığımıza destek verdiklerini ve Etimesgut’un da bunu kabul ettiğini söylediler. Bunun üzerine açıklama seviyesine geldik.  Böylece hepinizin huzuruna çıkarak adaylığımızı açıklamaya karar verdik.” diye belirtti.

İKTİDARI ETİMESGUT’TAN YAKALAYACAĞIZ

EMİR açıklamasına şöyle devam etti: “Seçilmek güzel ama bunun kime faydası olur? Şunu söyleyeyim, Alman Ulrike Meinhof’un, “Eylemsiz solculuk gevezeliktir” diye çok güzel bir sözü var. Biz eylem dediğimizde iş yaparak, çalışarak, Etimesgut’u karış karış gezerek, bütün üyelerimizle, üyelerimizin sorunlarıyla ilgilenerek, Etimesgut bazında söylüyorum, çünkü Türkiye’nin sorunlarını çözemeyiz. Ama Etimesgut’ta ki insanların, Etimesgut’ta ki sorunlarını çözebiliriz. Bunun yöntemleri var. Biz parti okulunda İsviçre’yi, Almanya’yı birçok sistemi inceledik, hangi sistem iyi, hangisinin Etimesgut’a daha uygun olduğunu az çok görebiliyoruz. Bunları şimdi uzun uzun anlatmak istemem. Fakat Etimesgut’un sorunu da belli çözümü de belli. Bu çözümü seziyorum ve heyecanlanıyorum. Ve… Etimesgut gerçekten eğer dediğimiz gibi çalışırsa, Ankara’da bir numara olacaktır. Bundan emin olun. Etimesgut için Ankara’nın Orta Doğu’su,  CHP’nin Orta Doğu’su diyorlar. Tüm bu düşüncülerin aksine, iktidarı Etimesgut’tan yakalayacağız. Can Yücel’in dediği gibi, “yüz metrelik koşuyu” en önce biz, Etimesgut tamamlayacak.” 


 ADAMA GÖRE DEĞİL, İŞE GÖRE ADAM BULMAK ZORUNDAYIZ

Bu çalışmayı yapacak ekibi beraber kurmamız lazım diyen EMİR, “Yönetim kurulu çok önemli arkadaşlar, kahveden adam toplayıp yönetim kurulu oluşturulmaz. Olursa da size faydası olmaz. Biz nasıl bir yönetim istiyorsak o ilkeleri belirleyeceğiz, o ilkelere uygun yöneticiler seçeceğiz. Yani adama göre iş değil, işe göre adam. Çünkü son zamanlarda adama göre iş veriyorlar, sonra süreç yürümüyor. Biz işe göre adam bulmak zorundayız. Etimesgut’un işi çok ve çok çalışmamız lazım. İktidar geldi, önümüzde duruyor. O iktidara ulaşmak için de ona uygun bir yönetim kurulu oluşturacağız. Bu süreci hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz. İnşallah sizlerin karşınıza çıkacak yönetim kurulu, işte olursa böyle olmalı dedirtecek türden olacak. Aksi takdirde arkadaşlar geçmişin tekrarı olur, onun da ne bana ne de size faydası olur. Ne de diğer arkadaşlarımıza.” ifadelerini kullandı.

PARTİMİZİN GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR AŞISINA İHTİYACI VAR
 “Başkanlık sistemi ile yönetilen bir ilçe değiliz, ama herkes başkanı konuşuyor” diye vurgulayan Emir,  “Yönetim kurulunu hiç kimse konuşmuyor. Halbuki her iş yönetim kurulu ile yapılıyor. 18 kişiyiz, ama 18 kişiyi yok sayıyorlar, bunu genel anlamda söylüyorum. Bir tek burası için söylemiyorum. Nerede o 18 kişi. Ben de o arkadaşlardan biriyim. Ben de bir tane el kaldırıyorum, onlar da kaldırıyor. Ama sanki başkanlık sistemi varmış gibi bir uygulama var Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Ben bunu doğru bulmuyorum, ben o arkadaşlardan birisi olarak bu işin içinde olacağım. Koltuk endeksli değil hizmet endeksli,  iş endeksli çalışmak isteyenlerle beraber olacağız. Bunu neden istiyorum? Ben gönüllü kuruluşçuyum arkadaşlar, biz gönüllü kuruluşçular, sevgiyle çalıştığımız için sıfırı yüze çıkarırız. Ağacı severiz onları büyütürüz, hayvanları severiz onları çoğaltırız, insanı severiz insanların sevgisini büyütürüz. Umudumuzu büyütürüz. Dolayısıyla da gönüllü kuruluşlar aşısını Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapmak lazım. Hani herkes korona aşısı yaptırıyor ya, partimizin de gönüllü kuruluşlar aşısına ihtiyacı var.” dedi.


İŞ KONUŞMAYAN KİŞİYİ KONUŞUR
 “Ben çalışarak beraber üretmeyi, severek iş yapmayı, kavgasız ve barışla iş yapmayı biliyorum. Eğer barışla çalışmak istiyorsanız, sevgiyle çalışmak istiyorsanız, ülkeye sevgiyi yaymak istiyorsanız gelin beraber çalışalım” diyen EMİR, “İyilik yapmak gerçekten çok önemli. İyilik yaparsanız iyileşirsiniz, herkes iyilik yapmayı kendine hedef alırsa, hepimiz iyileşiriz. Ben kişileri konuşmayı sevmem. Çünkü iş konuşmayan, kişiyi konuşur. O da boş konuşur. Kişiye kimsenin gücü yetmez, ama iş yapmaya yeter. Biz iş yapmak üzere bu projeleri uygulayacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak uygulayacağız. Ve… Böylece partinin ilkeleri,  partinin tüzüğü, partinin ruhu tekrar ayağa kalkacak.” dedi. 

HALKÇILIK, ATATÜRKÇÜLÜK LAFLA OLMAZ!
Sizlere bir tane örnek vermek istiyorum diyen EMİR, “Atatürkçü olmak, halkçı olmak, devrimci olmak, Deniz Gezmiş’i sevmek, Hüseyinci olmak ve Pir Sultancı olmak gibi sözcükleri çok kullanıyoruz. Ama bunların gereğini çok fazla yaptığımızı zannetmiyorum. O yüzden biz halkçılığı, devrimciliği, Atatürkçülüğü lafla değil, gerçekten hayata uygulayarak yapmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

 BİZE YAKIŞAN, YARAYAN HALKÇILIKTIR

“Sevgili yoldaşlar, mahalleye ya da parka bir isim bile verilecek olsa, o kararı halk vermeli” diye ifade eden EMİR,” Çünkü kimse halkın kullandığı, halka ait bir mahalle ya da parka halka sormadan isim vermemeli. Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin oklarından birisi halkçılıktır, halkçılığın gereğini biz yapacağız.
Bunun mücadelesi gerçekten yapılmalıdır. Böyle davranıldığı zaman sizin halkçı olduğunuza inanırlar. Halka karşı direnen hiç kimse, halkın karşısında duramaz. Bize yakışan, yarayan halkçılıktır.  O yüzden halkımıza, partimize ve geleceğimize biz sahip çıkacağız. Hep beraber sahip çıkacağız. Kimse sizin adınıza sahip çıkmaz. “diye belirtti.

HEPİMİZ ATATÜRK OLURSAK, BU LANET DÜZENİ YIKARIZ
Son olarak şunu önemle belirtmek isterim ki diyen EMİR, “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Samsun’dan gelmeyecek, bundan emin olun. Sağ olsun rahmetli Mahsuni güzel bir türkü söylemişti “Ama gelmeyecek” diye. Benim önerim, hepiniz Atatürk olun. O zaman bu lanet düzeni, bu halka karşı düşman düzeni yıkacağız, Afganistan olmayacağız.  Bunun yolu da Atatürk devrimleridir, ona sahip çıkacağız.” dedi. 

BURANIN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAĞIZ
Adaylık açıklamamıza geldiğiniz için hepinizin ayağına, yüreğine sağlık diyen EMİR, “Mücadele yeni başlıyor. Bizim ayak seslerimiz AKP’den duyuluyordur. İnşallah orayı biz yıkacağız, Etimesgut yıkacak. Buranın birinci partisi olacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.