CHP heyeti AYM'ye gidiyor: Yeni seçim yasasının 3 maddesinin iptali isteniyor

CHP heyeti AYM'ye gidiyor: Yeni seçim yasasının 3 maddesinin iptali isteniyor
AKP ve MHP'nin hazırladığı ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni seçim kanunun 3 maddesinin iptali için CHP; Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıklamıştı. CHP heyeti bugün AYM'ye gidecek. 

Erken seçim ve seçim güvenliğinin tartışıldığı son dönemde tartışmaları hareketlendiren en önemli gelişmelerden biri AKP ve MHP''nin hazırladığı yeni seçim yasası olmuş, söz konusu yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu''nda kabul edilmişti. 

Gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yasanın belli maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi''ne gideceğini açıklamıştı.

CHP AYM''YE GİDİYOR

Edinilen bilgiye göre, CHP Seçim Kanunu''nun 3 maddesinin iptali için bugün Anayasa Mahkemesi''ne başvuruyor.

CHP başvuru dilekçesinde, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren Seçim Kanunu''nda değişiklik yapan söz konusu kanunun 3 maddesinin iptalini isteyecek.

HANGİ MADDELERİN İPTALİ TALEP EDİLİYOR?

CHP''nin başvurusunda, il ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin Anayasa''ya aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilecek.

İlgili Haberler