Kılıçdaroğlu'ndan Beşli Çete'yle ilgili olay açıklama. Beşli Çete ile arasını kim düzeltmeye çalıştı

Kılıçdaroğlu'ndan Beşli Çete'yle ilgili olay açıklama. Beşli Çete ile arasını kim düzeltmeye çalıştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 5’li Çete olarak adlandırılan şirketlerle ilgili, “Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın.” Dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından kamu ihalelerinden en çok ihale alan ve muhalefetin 5''li çete olarak adlandırdığı inşaat firmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın" açıklamasında bulundu.

“KİM OLURSA OLSUN PİŞMAN OLUR”

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“5''li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın.”

BEŞLİ ÇETE

Muhalefet, AKP iktidarında büyüyen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu’nu kapsayan şirketler grubunu ‘”Beşli çete” olarak adlandırıyor. Bu şirketler dünyada en fazla devlet ihalesi alan 10 şirket arasına da girdi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mart’taki grup toplantısında Erdoğan’ı eleştirmiş ve şunları söylemişti:

“Bir taraftan tefecilere faiz ödüyorsun, diğer yandan köprüden geçmesen de havalimanından uçmasan da para ödeyeceksin. Bu paralar sadece 5’li çeteye giden paralar değil. Önümüzdeki seçimlerde hala AK Parti’ye MHP’ye oy verirseniz, bu soygunun tarafı olursunuz. Oligarklar paralarını Londra’ya götürdü. O paraları da buraya getireceğim. 5’li çetenin hamisi ve pazarlamacısının adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Keşke mahkemeye verse.”

“5’Lİ ÇETENİN TAHSİLDARI OLURSUN”

Kılıçdaroğlu 31 Mart’ta yaptığı paylaşımda kendisine “O, vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu” diyen Erdoğan’a, “Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!” şeklinde yanıt vermişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine toplam 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Davanın nedeni, Kılıçdaroğlu’nun 22 Mart’ta grup toplantısında yaptığı konuşma ve 31 Mart’taki Twitter paylaşımı.

İlgili Haberler