CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Her türlü kul hakkının yenilmesinin önüne geçeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Her türlü kul hakkının yenilmesinin önüne geçeceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Niğde'de esnaf ziyareti yaptı. Canlı yayında açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu'nun "Ben alın terinden yanayım. Kul hakkından yanayım. İnsandan yanayım. Dosttan yanayım. Her türlü kul hakkının önüne geçeceğiz" ifadeleri Niğde halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Niğde''de canlı yayında konuştu.

Kılıçdaroğlu''nun konuşmalarından dikkat çeken bazı detaylar şöyle:

- Ben alın terinden yanayım. Kul hakkından yanayım. İnsandan yanayım. Dosttan yanayım. Her türlü kul hakkının önüne geçeceğiz.

- Herkesin kazandığı herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’den yanayım. Artık bizim ayrışmamız değil, bölünmemiz değil, kucaklaşmamız lazım. Ayrıştırdılar, kardeşi kardeşe düşman ettiler. Ülkenin bu girdaptan çıkması lazım. Bunun mücadelesini veriyorum.

- 6’lı masa dediğimiz 6 lider demokrasi konusunda, insan hakları konusunda kul hakkı konusunda topluma saygı konusunda bir araya geldik. Allah izin verirse bir araya gelip haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız.

- Niğde’nin ne kadar mağdur edildiğini biliyorum. Orta Anadolu’nun ne kadar mağdur edildiğini biliyorum. Çiftçinin, alın terinin karşılığını almadığını biliyorum. Çiftçinin elektriğinin gübresinin neyse artık bütün bitkilerinin çok pahalı olduğunu biliyorum. Çiftçinin ezildiğini biliyorum. Ama bu iktidara yani bu harami düzenine şunu söylemek lazım: Tarım stratejik bir sektördür. Çiftçi çalışmazsa 85 milyon aç kalır. Bunu Ankara’dakilerin de duymasını istiyorum. Sizler de duyuracaksınız. Esnaf Bakanlığı kuracağız.

- Sizden tek bir şey istiyorum. Sandık gelecek, sabırla sandığı bekleyeceğiz. Sokağa çıkmamız için her türlü tahriki yapacaklar, sakin olacağız. Sabırlı olacağız. Sandık gelecek hakkımızı teslim edeceğiz. Haramilerin düzenine hep beraber son vereceğiz.

İlgili Haberler