CHP’li başkana yolsuzluk gözaltısı

CHP’li başkana yolsuzluk gözaltısı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara destek için adliye gelen belediye başkanı Hasan Karabağ da gözaltına alındı

İzmir merkezli 4 ilde gerçekleştirilen ’rüşvet ve irtikap’ operasyonlarında gözaltına alınan Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı G.E.’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi. Bu sırada gözaltında bulunanlara destek için adliyeye gelen Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ’ın da şüpheli olarak ifadesinin alınmasına karar verdi. Hasan Karabağ, polislerce savcılık katına götürüldü ifade verdi. Savcılık Başkan Karabağ’la birlikte 4 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verirken, 6 kişiyi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet ve irtikap soruşturması sonrasında, İzmir Manisa, Ankara ve İstanbul illerinde yapılan operasyonda, aralarında Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı G.E., Temizlik İşleri eski müdürü K.F., temizlik şirketinin sahibi, peyzaj şirketi sahibinin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Götürüldükleri Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, geçmişteki ihalelerle ilgili sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde adliyeye gönderildi. Belediye çalışanları da destek için adliyeye geldi. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, destek için dün Bayraklı Belediyesi meclisine katılıp, belediye başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret etmişti.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI DA ŞÜPHELİ

İzmir merkezli 4 ilde, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı G.E.’nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin adliyeye gönderilmesinden sonra önemli bir gelişme yaşandı. Zanlıların ifadelerinden sonra, soruşturmayı yürüten savcı, destek için adliyede bulunan Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ’ın da şüpheli olarak ifadesinin alınmasına karar verdi. Hasan Karabağ, polislerce savcılık katına götürüldü ifade verdi. Savcılık Başkan Karabağ’la birlikte 4 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verirken, 6 kişiyi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevketti.