CHP'li Tüm'den Orhan Uğuroğlu'na geçmiş olsun ziyareti

CHP'li Tüm'den Orhan Uğuroğlu'na geçmiş olsun ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm geçtiğimiz ay saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm geçtiğimiz ay saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

CHP 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,’Usta Gazeteci Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gazeteciler toplumun özgür sesidir. Gazeteciler hiçbir şekilde şiddetle susturulamaz’ diye konuştu.

Özgür toplumlarda basının kamuoyunun bilgilendirme görevi olduğunu belirten Tüm,” Eğer basın şiddetle susturulmak istenirse en büyük hatayı yapmış olur. Çünkü basının görevi yaptıkları haberlerle halkı bilgilendirmektedir. Eğer basın susarsa toplum susar. Kimse kendi düşüncesini dile getiremez ve kapalı toplum haline geliriz” dedi.

"YAŞANANLARDAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜM"

Tüm ”Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Orhan Uğuroğlu icra ettiği gazetecilik anlayışıyla kendini ispat etmiş bir gazetecidir. Bu olaylar kendisini ve özgür basını yıldıramaz. Biz hem parti olarak hem de bireysel olarak haksızlığa uğramış kişilerin yanındayız. Çünkü gün birlik günüdür” ifadelerini kullandı.

Tüm "Basın eski dönemlerde olduğu gibi özgür gücünü geri almalı ve kaldığı yerden devam etmelidir. Yaşanan olaylar ne gazetecileri ne de siyasetçilerin gözünü korkutamaz. Bizler inandığımız yollardan kararlılıkla devam edeceğiz. Şiddet özgür gazetecilerin düşüncesine prangalar vuramayacak” dedi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Gazeteci Levent Gültekin ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a da değinen Tüm ”Yaşanan olaylar artık son bulsun ve bu suçu işleyenler en ağır şekilde yargılanmalılar. Adaletin olmadığı yerde herkes kendini külhanbeyi sanmaya başlar” diyerek sözlerini noktaladı.