Meral Akşener’den söz isteyen AKP'li çiftçi isyan etti

Meral Akşener’den söz isteyen AKP'li çiftçi isyan etti
Yurt gezileri kapsamında İYİ Parti lideri Meral Akşener Kayseri’nin Bünyan ilçesinde vatandaşlara seslendi. Bünyan’da Akşener’den söz isteyen bir çiftçi Akşener’e, “Süt birliğinden bana bin 300 lira ceza geldi. Komşumdan borç para alarak Ziraat Bankası’na borcumu yatırdım. Borcu yatırdıktan sonra eve dönecek param bile kalmadı. Ben daha önceki yıllarda AKP’nin üyesiydim. 2021 yılının Ağustos ayında AKP üyeliğinden ayrıldım” dedi.

Halil YATAR-YENİÇAĞ

Yurt gezileri kapsamında 2 yıldır illeri ve ilçeleri gezdiğini ifade eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Esnaf gezilerimde vatandaşın gerçek dertlerine şahit oldum. Tencere kaynatamayan kadınlar ile KPSS’de 92 puanla 58 puan alana yenilen vatandaşlarımızı ve birçok mağdur vatandaşımızı gördüm. Vatandaşlarımızın gerçek dertlerine ortak oldum. Amacım o dertleri kamuoyunun gündemine getirmek ve Türkiye’deki her bir ferdin duymasını sağlamaktır. Yurt gezilerinin başka bir amacı ise kulakları tıkanmış, dili lal olmuş siyasetçilerin ve iktidar mensuplarının dikkatini bu dertlere çekmekti.

Geçmiş seçimlerde vatandaşı kutuplaştırarak, komşu komşuya düşman ederek oylarını aldılar. Oyları alıp seçildikten sonra siyasiler vatandaşları unuttu. Ceketimi assam seçilmeye devam ederim mantığı içerisinde vatandaşı hatırlamamaya devam ediyorlar. Seçildiği ilde vatandaşının halini sormayan milletvekilleri var.

Erken veya zamanında yapılacak olsun seçimlere en geç bir yıl kaldı. Seçime yakın bir zaman kala vatandaşın dertlerinin kamuoyunda duyulması iktidarın sinirlerini bozdu. Gittiğimiz her esnafta provakasyon yapmaya çalışan haber kanalları ile karşılaştık” diye konuştu.

Siyasetçi için seçmenin velinimet olması gerektiğini her gezisinde vurguladığını belirten Akşener, “İktidar kutuplaştırma üzerinden siyaset yaparak seçmenin velinimet olduğunu unuttu. Seçmene maraba muamelesi yaptılar. O siyasetçiler seçmenin velinimet olduğu hatırlayıp vatandaşın karşısında hazırolda bekleyecekler ve hesap verecekler. Hesap veremeyenler gidecek” ifadelerini kullandı.

Bir vatandaş Meral Akşener’den konuşması sırasında söz isteyerek, “Süt birliğinden bana bin 300 lira ceza geldi. Komşumdan borç para alarak Ziraat Bankası’na borcumu yatırdım. Borcu yatırdıktan sonra eve dönecek param bile kalmadı. Ben daha önceki yıllarda AKP’nin üyesiydim. 2021 yılının Ağustos ayında AKP üyeliğinden ayrıldım” diye konuştu.

Sözlerine devam eden Akşener, “Gerçekler burada, hayaller sarayda gerçekler burada 5 maaşlı danışmanlar sarayda. Haksız kazanç sağlayanlara, vatandaşın hakkını yiyenlere aldığı maaşlar haram zıkkım olsun” dedi.

Bir çiftçi Meral Akşener’den söz isteyerek, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘köylü milletin efendisidir’ demiştir. Bugünün Türkiyesi’nde çiftçi gübre dahi atamayacak duruma gelmiştir. Gübre atamadığımız için bu sene rekolte düşük olacak. Traktöre mazot koyacak parayı dahi bulamıyoruz. Nasıl çiftçilik yapalım? Hayvanlarımız var önüne koyacak yemimiz yok nasıl hayvancılık yapalım? Köylü icralık oldu borçlarını ödeyemediği için yönetenlerin Allah’tan korkusu da mı yok?” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler