Yıldırım ‘adayım’ dedi seçim yarışı kızıştı!

Yıldırım ‘adayım’ dedi seçim yarışı kızıştı!
Yıldırım ‘adayım’ dedi seçim yarışı kızıştı!

Fenerbahçe uzun yıllardır böyle seçim görmedi. Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü, Recep Özcan ve Yamen Uzun’un ardından 15

Fenerbahçe uzun yıllardır böyle seçim görmedi. Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü, Recep Özcan ve Yamen Uzun’un ardından 15 yıllık başkan Aziz Yıldırım da 2-3 Kasım’daki tarihi kongrede yarışacağını açıkladı. Kritik gün öncesinde liste hazırlayan 3 isim ön plana çıktı.

 


Sarı lacivertli kulüpte “tarihi seçim” olarak adlandırılan 2-3 Kasım’daki Olağanüstü Genel Kurul için geri sayım başladı. 15 yıldır aralıksız başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım adaylığını açıklarken, 1 Kasım Cuma günü 14.00’te basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Şu ana kadar Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü, Yamen Uzun ve Recep Özcan da koltuğa resmen talip oldu. Ancak özellikle projeleriyle konuşulan Hulusi Belgü ve Recep Özcan’a verilen ihraç kararının bir kere daha Disiplin Kurulu’nda görüşülmesi yönündeki talebinin kabul veya reddinin Genel Kurul Üyelerinin oylarına sunulması sonrası yarışın içinde olup olamayacakları netlik kazanacak.

 


Ali Koç kararsız
Ayrıca mahkeme tarafından üyelikleri askıya alınan, daha sonra en kısa zamanda genel kurula gidilmesi şartıyla tedbir kararları kaldırılan başkan Yıldırım ile yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun üyelik durumları da kongrede görüşülecek. Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı’nın 1500’e yakın kongre üyesinin Aydınlar’ı destekleme kararı aldıkları öğrenilirken, 1907 Derneği’nin ikiye bölünebileceği belirtiliyor. Yaklaşık 7 bin üyenin oy kullanması beklenen seçimde Yıldırım’ın, Ali Koç’u ikna edememesi durumunda hiçbir sonucun sürpriz sayılmayacağı görüşü ön plana çıkıyor. En güçlü isimler Yıldırım, Belgü ve Aydınlar’ın listelerini en geç cuma günü açıklamaları bekleniyor.

 

Belgü ve Aydınlar’dan üyelere sıcak temas

Fenerbahçe’de olağanüstü genel kurula sayılı günler kala Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü ve Mehmet Ali Aydınlar arasında büyük bir çekişme yaşanıyor. Seçim sürecinde gündeme bomba gibi düşen açıklamaları ve projeleriyle dikkat çeken Belgü’nün, camianın önemli isimlerinden Şadan Kalkavan ile bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Noter kanalıyla talep ettiği üye iletişim bilgileri konusunda kulüp CEO’su Hakan Yılmaz’dan “Bu bilgiler gizlidir” vurgusuyla olumsuz yanıt alan Aydınlar ise tüzük gereği bilgilerin verilmesi gerektiğini söylediği ancak mahkemeye gitmeme kararı aldığı öğrenildi. Öte yandan genel kurula doğru gerginlik artıyor. Başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım’ın başkan adaylığının kulübün resmi sitesinden yayınlanmasına tepki gösterdi ve “Kulübün mevcut imkan ve güçlerinin herhangi bir başkan adayı lehine kullanılmaması” gerektiğini söyledi. Aydınlar; FB TV’den de Yıldırım’ın seçim propagandasının yapıldığını iddia etti.