Çorumlu çiftçi isyan etti. Yırtık Tişörtle delik ayakkabıyla geziyoruz

Çorumlu çiftçi isyan etti. Yırtık Tişörtle delik ayakkabıyla geziyoruz
Çorum'da esnaf, pazar, çiftçi ziyaretlerinde bulunan CHP heyeti çiftçilerin isyanını dinledi. Geçen sene 175 TL’ye aldığım ilacı bu yıl 450 TL’ye satıyorlar diye belirten Çorumlu çiftçi "İlk defa bu kadar bataklığa girdiğimizi görüyorum. Şu an da bataktayız, ağlanacak durumdayız ama yine de ekmeye çalışıyoruz, yırtık tişörtle, delik ayakkabıyla geziyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile birlikte, Çorum ilinde esnaf, pazar, çiftçi, işçi tüm kesimleri ziyaret etti.

CHP’li Başarır ve Köse, tarlada traktörünün başında olan bir çiftçinin isyan edişine tanıklık ettiler.

"TRAKTÖRÜN MARŞINA BASMAYA KORKAR OLDUK"
Traktör başındaki çiftçiye aldığı bir kutu tarımsal ilacın fiyatını sorduklarında, “Geçen sene 175 TL’ye aldığım ilacı bu yıl 450 TL’ye satıyorlar. Traktörün marşına basmaya artık korkar olduk. Traktörün deposu 1200 TL’ye doluyor. 84 model traktör. Cumhurbaşkanına sorsanız altlarında 1 milyonluk traktör var der. Bugün bana bir milyon göndersin bu traktörü kendisine göndereceğim. Benim bankalara binlerce lira borcum var. Hangi benzinlikte ucuz benzin var diye tırım tırım dolanıyoruz. Ben 1970 yılından beri çiftçilik yapıyorum, ilk defa bu kadar bataklığa girdiğimizi görüyorum. Şu an da bataktayız, ağlanacak durumdayız ama yine de ekmeye çalışıyoruz, yırtık tişörtle, delik ayakkabıyla geziyoruz.” dedi.

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “KİME DOKUNSAK BİN AH İŞİTİYORUZ”
Yaptıkları Çorum ziyaretinde esnafından işçisine, pazarcısından çiftçisine kadar herkesin ağır yaşam koşullarına isyan ettiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. İşte çiftçimizin hali. Geçen sene aldıkları bir tarımsal ilacı bu yıl 3 katına almak zorundalar. Mazot fiyatı almış başını gidiyor. AKP yönetiminin basiretsiz politikalarıyla her kesimden vatandaş ayakta kalmak için çırpınıyor. İktidarımızda uygulayacağımız politikalarla işçimizi, çiftçimizi, emeklimizi, memurumuzu ayağa kaldıracağız” dedi.

İlgili Haberler