Cumhurbaşkanı Erdoğan Bulgaristan Türkleri için ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bulgaristan Türkleri için ne demişti?
Her defasında, “Milyonlarca Suriyeliye kucak açtık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1989 yılında, Jivkov’un zulmünden kurtulmak için anavatanları Türkiye’ye dönmek üzere olan Bulgaristan Türkleri için söyledikleri yeniden gündeme geldi.

İlker YAĞMUR/YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye kabul edilen Suriyeliler için, “Katil Esad’ın bombardımanından kaçtılar. Suriyelilere 37 milyar dolar harcadık. Suriye'den ülkemize sığınan kimseyi zorla geri göndermedik. Suriye’den gelen din kardeşlerimize kucak açtık.” ifadelerini kullandı.

“TURGUT ÖZAL’A ÇOK SERT ELEŞTİRİ”

Kendisine Suriyeliler noktasında gelen eleştirilerin hiçbirini kabul etmeyen Erdoğan’ın, 1989 yılında Refah Partisi Teşkilatına yaptığı konuşmada, Todor Jivkov’un baskısından kaçıp Türkiye’ye sığınmak üzere olan Bulgaristan Türkleri için söyledikleri ise Suriyelilere gösterdiği yaklaşım kadar sıcak değil. Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı, Bulgaristan Türklerini anavatanlarına kabul ettiği için sert sözlerle eleştiren Erdoğan’ın çok sert ifadeler kullandığı görülüyor.

İşte o sözler:

“GELİN DİYORSUN AMA AHMET MEHMET AÇ”

“Ne dedi Bulgaristan’a, ‘Gelin.’ Dedi. Ne kadar varsa gelin. İsterse Todor Jivkov da (Bulgaristan Komünist Dönemi Son Devlet Başkanı) gelsin. Gelin, diyorsun ama bak Ahmet, Mehmet asgari ücrete talim. Ülke insanı aç. Kadınını satıyor, kızını satıyor, çalıştırıyor. Sen buna çözüm bulamamışken, gelin, diyorsun.”

“BU İNSANLAR CASUS MU DEĞİL Mİ?”

“Bunları nereye yerleştireceksin? Kapıkule’de bir anons; ‘Muamelesi biten soydaşlarımız istediği yere gidebilir. 780 bin kilometrekare emrinize amadedir.’ Tabi bu insanlar geldi. Kim geldi? Casus mu, değil mi? Bir de bakıyorsunuz, Ercüment Konukman (Anavatan Partisi Kurucusu) “Gelenlerin arasında 5 bin casus” var diyor. Ey Allah’ım Ya Rabbim! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Bu nasıl bir devlet anlayışı?”

İlgili Haberler