Ekşi Sözlük’ün kurucusundan çok konuşulacak açıklama geldi. Erdoğan Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar demişti

Ekşi Sözlük’ün kurucusundan çok konuşulacak açıklama geldi. Erdoğan Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar demişti
Ekşi Sözlük isimli web sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu, Erdoğan’ın Ekşi Sözlük hakkındaki sert ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında yaptığı gündem değerlendirmesinde Ekşi Sözlük hakkında “Bu platformda, yalan haber, ırkçılık, terör çağrılarının yatağı olmuş vaziyette. İtibara suikastı ne ararsan bunlarda var. Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar. Adı üstünde Ekşi Sözlük, bayağı ekşi.” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekşi Sözlük içerisinde yer alan "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlığı ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sedat Kapanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ekşi sözlük, türkiye merkezlidir ve türkiye cumhuriyeti yasalarına tabidir. 22 yıllık ömründe (evet akp''den de eski) aldığı tek ceza 2003''te FEM dershanelerinin açtığı tazminat davasını kaybettiğinden olmuştur. fikren yanlış bulmasam da asla herhangi bir yerden fon almamıştır.

her mecra gibi ekşi sözlük''te yazılanlar da ön denetimden geçirilmez. haliyle twitter ve facebook''taki gibi insanlar sözlük''te de yalan yanlış ve hatta suç içeren içerik yazabilirler. bu içeriğe nasıl müdahele edileceği yasada tanımlıdır. ekşi sözlük de yasal süreci takip eder.

twitter ve facebook''tan farklı olarak ekşi sözlük çok daha katı denetim uygular ve kullanıcı sayısını kontrol altında tutmaya çalışır. bu yüzden herhangi bir sakıncalı içeriğe ekşi sözlük''te denk gelirseniz aynısının twitter''da ve facebook''ta binlerce katı olduğu garantidir.

ekşi sözlük''ün twitter ve facebook''tan en büyük farkı, sizi kendi köpüğünüz içine hapsetmeyen, her tür görüşe maruz kaldığınız bir dinamiğe sahip olmasıdır. bu, siyasi kutuplaşmadan ekmek yiyenlerin işine gelmeyen bir buluşturma dinamiğidir.

prompter metnine ekşi''yi sokuşturanların, söz ettikleri "sakıncalı" içeriği DE kat be kat barındıran twitter''ı güle oynaya bizzat kullanırken ekşi sözlük''ü hedef gösterme sebebi de yasal olarak sakıncasız ancak kendileri için sakıncalı olan bu dinamikten rahatsız olmalarıdır.

ERDOĞAN: EKŞİ SÖZLÜK, BAYAĞI EKŞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında yaptığı gündem değerlendirmesinde, Ekşi Sözlük hakkında “Hiçbir dijital mecra, hukuktan azade değildir. Onlar da bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak, kişilere hakaret edilmesine, milli ve manevi değerlere küfür edilmesine ayaklanma çağrılarına müsaade etmeyiz. Bu platformda, yalan haber, ırkçılık, terör çağrılarının yatağı olmuş vaziyette. İtibara suikastı ne ararsan bunlarda var. Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar. Adı üstünde Ekşi Sözlük, bayağı ekşi.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler