Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkış açıklamalar yaptı. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakat hakkında açıklamalar yaparak, "Yunanistan ile savaşa girelim gibi bir derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan''ın açıklamasından satır başları:

- İsveç ve Finlandiya konusunu üyelik olarak ifade ediyorlar fakat bu bir davet sürecidir. Biz bu davete evet dedik. Bu davetin bazı şartları var. Bu şartlarımızı da sözleşme içine yerleştirdik. Bu sözleşmeyle birlikte de NATO zirvesine gittiğimizde dörtlü bir görüşme gerçekleştirdik.

"BU BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

- Bugüne kadar Avrupa Birliği bu işi PKK ile geçiştirdi. Şimdi buraya FETÖ, YPG terör örgütlerini de ekledik. Biraz yan çizmeye kalktılar fakat biz kendilerine dedik ki bu bizim kırmızı çizgimizdir. Bunu kabul etmeyecek olursanız anlaşmaya evet demeyiz.

"YUNANİSTAN İLE SAVAŞA GİRELİM DİYE BİR DERDİMİZ YOK"

- Bizim Yunanistan ile savaşa girelim diye bir derdimiz yok ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. Kısa süre içinde 147 defa hava ihlali yaptılar. Bizim hava sahamızı 147 defa neden ihlal ediyorsunuz? Benim hava kuvvetlerim de size gerekli görüntüyü verecektir. Bunu yapmazsa vatandaşlarım ne der? Bizim silahlı kuvvetlerimiz nerede demez mi?